Nejste přihlášen/a.
Zdravím, Nikon nějaký fotoaparát COOLPIX, sleduji, že nabídka téměř žádná, do pěti tisíc, FULL HD videosekvence poptávám... KDyby někdo měl přesný link na e-shop, který nabízí? Děkuji
Nějaký Coolpix Za ty peníze tak možná nějakou doj€banou plečku z bazaru.
Jaké to má mít parametry a fce?
Díky , NIKON COOLPIX 2600, ten mám od r. 2012... a dosluhuje. Za 1800,- Kč pán TENTO TYP nabízí na AUKRU, je to dost přeci, 12 starý přístroj a 1800,- Kč Zvažuji, poraďte... co když po půl roce přestane pracovat? čili HD video minimum, to požaduji, raději ale NIKON COOLPIX fotoaparát s možností AVI videosekvencí v rozlišení FULL HD ... Nikon COOLPIX P95/...nabídka v současné době...
Na FullHD videosekvence jsou spíš videokamery a tam je nabídka o něco lepší než u foťáků, určitě by se něco do 5 tisíc našlo. Ne, tak koukám, videokamery jsou na tom stejně blbě, alza má celé 2 položky pod 5 tisíc, pak je propast až do 13 kde je dalších několik položek.
Foťáky úplně zmizely a nevěřím, že by nebyla poptávka. Pokud má někdo typ na nějaký kompakt dejme tomu do 3 tisíc, šup sem s ním. (Něco co strčím do kapsy, žádné dělo, ale aby to slušně fotilo, řekněme do 3 tisíc.)
Opravdu poslední rok koukám a nic nenacházím (minulé roky bylo aspoň něco), něco málo se občas vidí od Kodaku - FZ43, 45, 53, 55 a podobné, ale to je všechno vyprodané. Pak je tu čínský šunt s nálepkou agfa (ale s upozorněním, že agfa gmbh tento výrobek nevyrábí ani nezajišťuje servis ani opravy) za necelé 3000 (Agfafoto DC8200 ve třech barvách), no to je opravdu jen nouzovka (koupil jsem ho vloni z nouze, tehdy myslím za 2400). Pak lehce přes 5 jsou už takové větší přístroje, jak koukám, taky výhradně kodak, ještě býval v nabídce sony a cannon. A pak jsme už v astronomických cenách, opravdu 20 tisíc za foťák dávat nechci.
Vůbec tradiční značky jako olympus, nikon, panasonic vyklidily pole, stejně tak zmizely různé alternativy a neni vůbec nic. Jen něco málo od Kodaku, ale nedostupné
Trochu větší výběr snad stále je mezi akčními kamerami, ale to neni na normální focení (obraz je hodně širokoúhlý a tím dost zkreslený).
A nevěřím, že to je mobilama, to by nebyla tak velká nabídka instantních foťáků (o které zřejmě navzdory značné propagaci neni moc zájem), protože by stačilo to prodávat jako periferii k mobilu.
Očividně je tady na trhu díra, nezakázala náhodou EU foťáky, nebo nespáchala nějakou regulaci? Většinou, když se něco takovho děje, má v tom prsty právě EU. Nebo jsou to následky nedávné čipové krize? Prostě co se děje?
Ale dnes se opravdu fotí buďto mobilem, nebo zrcadlovkou, případně EVF kompaktem.
Pro nejvíce lidí je mobil jako foťák, i když oni foti neumějí. Fotografové používají fotoaparáty. Takže žádná díra na trhu.
Natáčení videí na videokameru je specifická záležitost, tomu se věnujou opravdu fajnšmekři. Ti co točí na mobil vlastně nemají o natáčení vůbec páru, a o focení taky ne.
Takže buďto jsem cvakálek selfíček a mám mobil, nebo jsem fotograf a mám foťák, nic mezi tím jiného není.
Ti co točí na mobil vlastně nemají o natáčení vůbec páru, a o focení taky ne - Tesat do kamene. Marně jsem před 15 lety v době prvních videomobilů na všechny řval když natáčeli, aby ten mobil otočili o 90stupňů, protože se na to pak nedá dívat. Zbytečné. Proti většinové blbosti je boj marný..viz shorts na ytb, tiktok a podobně. Koukat s dívkou na film, vůbec nevnímat o čem je a při poznámce "to je ale kvalitní film" + její odpovědi "dyť je to strašná blbost" a mému dovysvětlení "myslel jsem záběry a kvalita negativu", je tak trochu prokletí.
Znám člověka, svého času fotil coby oficiální fotograf jeden prvoligový klub, zrcalovka, několik objektivů.
Když jsem s ním byl párkrát na horách na výletě, tak fotil, ... chvíle napětí ... mobilem.
@smode2 To natáčení tzv na "tatranku" vertikálně vzniklo právě používáním mobilů k tomuto účelu. Dobře se tak drží v jedné ruce. Když to chceš dát horizontálně, tak musíš už používat ruce obě, a to je pro tiktokáře strašný problém. Že se na to nedá koukat je z jednoho prostého důvodu. Člověk má optickou soustavu (oči+mozkové zpracování) danou evolucí, jednak pro to, že má oči horizontálně, druhak že tak i vnímá krajinu a dění v ní (horizont, kompozici atd...).
Jediné vertikální oči na osobě viděl Picasso
Halamusi, to nemůžeš brát jako dogma. Ten fotbal by mobilem nefotil, to by bylo zcela nemožné. Že si občas něco cvakne mobilem ještě neznamená, že to vyměnil za foťák.
Tak já třeba dřív dělal pro čt a i dnes když ještě občas něco natočím si k tomu beru velký kufr s kamerou, stativ, kufr se 3 světly + 3 stativy, mikrofony, mikroporty, kabely, 4 bubnové prodlužky, samozřejmě papíry jako scénář, soupis záběrů atd. Ale když mi vezli beton, ani by mě nenapadlo tohle všechno vytahovat a udělal jsem krátké video mobilem. Netočím větší celek co musí navazovat a být v patřičné kvalitě, takže to úplně stačí. Myslím že pan profi fotograf to dělá u těchto soukromých věcí stejně.
A hlavně černobílý! Není nad to dýchat vývojku a ustalovač, a v šeru červeného světélka ostřit u zvětšováku s klidem a meditací nad komplikovaností záběru..vše místo večerního poslouchání manželky
bida: píšeš nesmysly.
Mobilocvakači nemají pojem o kompozičním trojúhelníku, hloubce ostrosti, vyvážení bílé, světlu a podobných srandách. Analog/digitál zrcadlo jsou jen nástroje, u kterých výše zmíněné používat platí tak jako tak. Že to pak vyvoláváš v koupelně nebo na kompu v RAWu, to je taky jen technologický rozdíl.
Asi takhle:
S těmi, co fotí na analog, nebo kompakt?
No nic, diskuze s tebou byla plodná, ale myslím, že už stačila.
ctenar: Ty ceny jsou v korunách?
Dvě tři těla a každé s třemi světelnými objektivy za 90 000 Kč? Kde tak levnou a kvalitní techniku prosím tě prodávají? Hned tam jdu.
U značkového vybavení, do kterého jsi nasypal 30 tisíc nepotřebuješ batoh, na to stačí malá brašna na jeden foťák s objektivem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.