Nejste přihlášen/a.
Zdravím a mám dotaz - na Iphone 15 se mi přestaly ukládat fotky na Icloud. Tak jsem jich spoustu smazal, abych uvolnil místo. Ale stále se nic nedělo. Na Icloudu mi to ukazuje využitých 2GB zálohy, 2GB fotek a 1GB volný. Tak jsem zkusil vypnout to ukládání fotek, ale už mi to nejde zapnout zpátky - píše mi to, že je potřeba 6.3GB a mám volný jen 1GB. Mám nějaké tušení, že se musí ještě něco smazat, ale nevím kde a co. A taky mi přijde těch 2G na zálohy nějak moc, měl jsem za to, že se ukládá vždy jen ta poslední záloha a ne pořád další a další. Dá se to někde nastavit? A poslední věc - když se připojím kabelem, tak ty fotky v Iphonu mají kolem 4,5MB a když je stahuji přes Icloud, tak jen kolem 900kB - dá se to nějak zredukovat, aby i ty přímo uložené měly stejnou velikost jako ty z Icloudu ( aby mi to nezabralo 5x víc místa)?
Předem díky, Jirka.
Zdravím,
pokud smažete fotky, přesunou se do složky Nedávno smazané a je potřeba je manuálně odstranit. Jinak k automatickému odstranění dochází až za 30 dní.. Poté dojde k uvolnění místa..
Již nyní vám nestačí 5GB, navyšte si tarif na 50GB za pouhých 25,- kč měsíčně! Přeci nechcete pořád něco mazat a mazat..? Do budoucna nikdy nestačí ten základní tarif.
Záloha telefonu se ukládá vždy jen ta poslední.
Fotky a videa se ukládají na iCloud v původním formátu a plném rozlišení. Při stahování někde děláte chybu, je potřeba vybrat ve Volbách stahování originál..
Pokud chcete mít originály v plném rozlišení jen na iCloud a v telefonu zmenšené verze pro úsporu místa, zapněte volbu Optimalizovat úložiště.
Vše si podrobně přečtěte zde:
Tarify iCloud a doplňkové služby:
Díky, já jsem smazal ty 30 denní zálohy z telefonu i Icloudu, ale stejně to nepomohlo, sice se snížil ten požadavek z nějakých 6G na necelé 4GB, ale stále mi to odmítá přepnout se na ukládání fotek na Icloud. Tak nevím, co kde ještě smazat. Se zprávami a whatsapem to přece nemá nic společného, to se na ten Icloud neukládá.
Bylo by mi to fakt jedno, kašlu na celý Icloud, ať se tam klidně neukládá nic - fotky bych si přesunul rovnou z telefonu, kdyby tam nebyly tak velké. Z toho Icloudu se to nechá nastavit, jak píšete, ale z telefonu jsem nepřišel na to jak.
Každopádně díky za odpověď.
Navyšovat si ten tarif nechci - za čas by to dopadlo úplně stejně, akorát bych měl na telefonu milion fotek.
není zač.. Ale vidím že jste asi nepřečetl odkaz na support.. kde je vše celkem vysvětleno.
Pokusím se znovu odpovědět:
Nevím jaké 30 denní zálohy jste mazal.. Řeč byla o smazání složky Nedávno smazané v aplikaci Fotky, tudíž vlastně vysypat koš.. Tím dojde k uvolnění místa v telefonu, nikoliv v iCloud.. Pokud chcete uvolnit místo na iCloud, obdobně musíte mazat i tam a vysypat.....!
iCloud funguje jednoduše a myslím že dobře, a záleží na vás co si tam chcete zálohovat...
Váš chaos s tím že nejde opět zapnout záloha fotek na iCloud je asi normální..
Pokud by jste přečetl rady a návod od Apple, věděl by jste že na iCloud můžete a nemusíte nic zálohovat. A pokud se rozhodnete že ano, jaké jsou možnosti....
Zkusím vysvětlit základ:
- pokud na iCloud zálohujete jen telefon, značí se to názvem "Záloha", máte tam kompletní zálohu telefonu včetně fotek, prostě komplet co máte v tel. aktuálně! Takže v případě že tel. ztratíte, rozbijete, utopíte atd, koupíte nový a ze zálohy ze svého účtu si stáhnete vlastně kopii do nového telefonu a téměř nepoznáte že máte jiný nový telefon.. Musím podotknout, že tyto zálohy jsou komprimované a nezabírají tolik místa v iCloud úložišti...
- pak je tu možnost zálohovat Foto na iCloud.. se kterou se zřejmě perete.. V tomto případě dochází k přenosu vašich foto a videí na iCloud v plném rozlišení. To děláte proto aby se synchronizovaly do všech dalších zařízení pod vaším účtem a mohli jste si je prohlížet, a také pracovat s nimi na iCloudu.. Ale foto se neduplikují, takže v záloze telefonu je nemáte! Rozumíte?
- zprávy, whatsapp, kontakty a mnoho dalšího si můžete zálohovat také na iCloud, pokud jste je manuálně zaškrtli. Pokud to uděláte, budete mít k nim přístup odkudkoliv na světě z jakéhokoliv počítače..
Chápete?
Dále, foto z telefonu mají plné rozlišení, pokud chcete menší rozlišení aby vám zabíralo méně místa, tak si nastavte menší rozlišení v aplikaci Fotoaparát.. což nikdo nedělá...
Stále se perete s množstvím dat a nechcete dát jednou euro měsíčně.. Přesvědčovat vás nebudu...
No, já je tam průběžně z toho Icloudu ukládám - většinou to jsou pracovní, tak to třídím, abych se v tom i po delší době vyznal. A pak to na Icloudu smažu, ale momentálně jsem zapomněl smazat ty zálohy, které tam zůstanou i po smazání a teď jsem udělal to samé i v telefonu, ale stejně tam ještě někde něco zůstalo, protože fotek jsou 2GB a dalšího volného místa na Icloudu to chce 4GB, to je přece nesmysl.
Zdraví Jirka.
Když já nevím, jak to nastavit. A mě by vůbec nevadilo, aby se to ukládalo v telefonu - mám 128GB paměť, tak proč to dávat někam externě? Mě na tom hlavně vadí ten formát fotek, které v telefonu mají 4GB a na Icloudu jen 0,8GB. To kdybych vyřešil, tak nepotřebuji žádný Icloud, smažu tam všechno i se zálohami.
Zdraví Jirka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.