Dobrý den, potřebovala bych poradit o jaký typ zvonku se jedná. Chtěla bych vyměnit. Přestal zvonit dole u vchodových dveří, zvoní jen nahoře. Po předchozích majitelích jsem si všimla, že je utržený ten cvoček, kam zapojit drátek. Jelikož se jedná o starší typ, rozhodla jsem se pro výměnu a ne opravu. Ale nemůžu nikde dohledat o jaký systém zapojení se jedná, abych mohla koupit nový, který by seděl.
Souhlasím s @Peter. Už proto, že se chová jinak od vchodových dveří do domu a jinak u vchodu do bytu. Může být vadné tlačítko dole nebo vedení nahoru. A to výměna vlastního zvonku neodstraní.
sabina
Jde mi spíš o to, že jak je zapojený vpravo červený drátek HA, chybí druhý, který by měl být zapojený. Ale v té destičce je urvaný cvok, do kterého by měl být drátek zapojen. Pochybuji, že samostaná deska se někde prodává. Ten drátek který chybí by právě měl zprostředkovat to, že když někdo dole zazvoní, tak to bude slyšet.
@sabina : naozaj nie je dobry napad skusit to svojpomocne opravit, ak nemate dostatocne znalosti a prax. Aj ten pripojovaci bod sa v zatvorenom telefone nezlomi sam od seba. Berte to ako prve varovanie od vesmiru, aby ste sa v tom viac nehrabali.
Pozor, nezasahovat do toho, mozete pokazit rozvody pre cely panelak a zaplatite opravu. Spravny postup je oslovit spravcu objektu, aby vam tam poslal firmu, ktora to udrziava a servisuje, oni vam aj predaju a zapoja novy telefon, ak to bude nutne.
U sousedky jsem byla. Je to tim drátkem, který u mě není zapojený. Z jejího telefonu to vytáhla, šla jsem zazvonit dolů a nezvonilo. Drátek zase zapojila a zvonilo. Samostanou desku jako díl nikde neprodávají. Plíšek je zkrátka zlomený
Teoreticky: ta destička by měla držet jen tím šroubkem uprostřed. Odšroubovat a nafotit ze zadní strany abychom viděli tištěné spoje. Třeba tam bude stačit doplnit šroubek s matičkou...
sabina
Bohužel, odšroubovala jsem a destička drží jako přibitá. Vyfotila jsem, aby bylo lépe chápáno, jaký plíšek celou dobu myslím( to HA na obrázku). Asi to dopadne tak, že koupím stejný model co tu je a nechám vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.