Já tyto 10-16-25-35, pak jsou pro 70mm2, ty používám jen občas a do 6 podobné, jak tyto, ale Knipex. Lisovací kleště na kabelová oka se nedají použít na dutinky...nikoho jsem neviděl takto zprasit dutinku
Já jsem v práci používal boukal.cz/... . Měl jsem je 16 let. Jsou samonastavovací pro dutinky 0,08 - 16. Jistě existují i levnější kopie, případně kleště pouze pro několik typů dutinek, ale nikdy jsem neviděl, že by někdo u nás nebo v mém okolí používal na lisování dutinek kleště na oka.
Nepoužívají. Pořádně to nejde, dutinku to silně deformuje a vytláčí "přebytečný" materiál, navíc nelze použít odpovídající velikost čelistí, protože dutinka má mnohem tenčí stěnu a 50 dutinku 50 čelistmi prostě nezalisujete. Pak se nabízí použití čelistí menších, ale to už zase deformuje a dělá velké otřepy. I na velké průřezy dutinek existují SPRÁVNÉ lisovací kleště.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.