Dobry den, Byla jsem po praci vycerpana a chtela jsem si pustit online film - skocilo na me okno- at poslu sms na cislo 90309 s divnym kodem BBB 144 (bylo to uz predepsane) stacilo jen poslat, ze jsem prislusnik CR a mam tudiz opravneni se divat, protoze stranka je jen pro prislusniky CR (jsem pracovne v Nemecku) proto jsem bezmyslenkovite poslala, prestoze jsou to ceske stranky. A pak mi to doslo. Hned mi prisla dalsi sms. viz. foto. - pochopila jsem tedy spravne, ze mi ztrhli 99kc a navadi me, abych znova poslala na stejne cislo, aby me zase obrali. To jsem uz neudelala, hned jsem zkontaktovala operatora, aby mi tyto sms platby zablokoval. Ale chtela jsem se optat, ma nekdo tuseni, co je to za spolecnost? A jak je mohu kontaktovat a zrusit trvale platby primo u nich? Budu moc vdecna. Dekuji.
Podvodne cislo to neni, je to jedna z mnoha sluzeb zajistujici platby pomoci sms. To kam si to da zakaznik je nezajima a neni to v jejich rezii, oni nejsou zodpovedni za to ze uzivatele internetu jsou casto negramotni a vubec nevi co delaji.
Pustit film online na webove strance, takze predpokladam ze se jedna o nejakou z piratskych stranek plne phishing reklam? Normlani streamovaci sluzby tyto vyskakujici reklamy vubec nemaji. Na piratskych strankach maji byt zkuseni uzivatele co rozneznaji reklamni a podvodne odkazy a ne uzivatele co nesmyslne klikaji na vse...Chtel bych videt co to bylo za stranku, ale myslim si ze mam pravdu.
A co jsi udelala? aktivovala sis tydeni clenstvi na dane strance v sms. Je tam vse jasne popsane.
sabka
Byla to stranka Kukaj.to. Takze mate pravdu, piratska. Mela jsem chut na hezky film, ktery neni bohuzel na Netflixu…Neklikala jsem na zadne reklamy, spis skakaly jedna pres druhou a ja jsem se je snazila zavrit. Neco takoveho se mi stalo poprve, kazdopadne jsem poucena. Nic jsem si nepredplatila na teto strance, vyskocilo mi upozorneni a tabulka, ktera uz zavrit nesla ze mam pomoci sms potvrdit, ze jsem z CR, v tu chvili mi uz vyskocila pripravena sms a ja proste bezmyslenkovite blbka klikla. Nastesti, jsem je hned blokla, aby nemohli psat dal a poresila s operatorem. Psala jsem i na tu spolecnost comgate.cz email, tak uvidime…kazdopadne mi to pekne zkazilo den.
Jak jsem psal, klasicka vyskakovaci reklama ktera se tvari soucasti dane stranky. Takovych vidim dene desitky, nebo respektive videl, ted uz mam adblok i na mobilu, urcite tam byl nekde text o tom ze se poslanim sms aktivuje sluzba s automatickym obnovenim tydne/mesicne/rocne, vetsinou je to jinym pismem, a schovane v dlouhem textu. Je to naprosto bezna taktika a pravní opatrení o tom ze davaji dopredu vedet o co jde takze to neni ve vetsine statu ani napadnutelny.
sabka
Ja se to ani nechystam napadat, nebo cokoli. Jako lide pisi, ze je ohlasili hled na Policii Cr atd. Za blbost se plati, to jsem pochopila hned. Jde mi pouze o to, aby mi neodchazela ta platba pravidelne. A nejlepe se uplne zrusila u treti strany. Zadne dalsi sms mi neprisly. Udelala jsem pro to vse, poucila se a snad to dobre dopadne. Kazdopadne dekuji.
Tak to dopadá, když někdo nemyslí a kliká a kliká... Stále dokola se na to všude upozorňuje, ale je to marný, je to marný...
sabka
Myslim si, ze kdyz se nekdo takhle blbe napali, klikne kam nema, protoze …tak jako to je vzdy, vetsinou nepozornost, nemusi to znamenat ze je uplne blbej. Ja jsem si to uvedomila hned a nadavam si sama, nepotrebuji to jeste cist u poradny, pokud jste Vy sam nikdy neudelal hloupou banalni chybu, tak Vam gratuluji.
Jak říká klasik: „Před blbostí tě ani AjFoun neochrání“
sabka
Myslim si, ze kdyz se nekdo takhle blbe napali, klikne kam nema, protoze …tak jako to je vzdy, vetsinou nepozornost, nemusi to znamenat ze je uplne blbej. Ja jsem si to uvedomila hned a nadavam si sama, nepotrebuji to jeste cist u poradny, pokud Vy jste sam nikdy neudelal hloupou banalni chybu, tak Vam gratuluji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.