Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aqua stop

Od: framir® odpovědí: 18 změna:
Ahoj, co si myslíte o systému Aqua stop na pračkách? U aktuální pračky bosch ho mám ale chci si koupit novou pračku a líbí se mi pračky od Samsungu ale zjistil jsem že nedělají vůbec pračky s funkcí Aqua stop.. myslíte si že je to opravdu důležitý prvek pračky?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sú dva druhy aguastopov. Ten prvý mechanický,kde pri prasknutí hadice sa blokne ventil a ten druhý, kde sa pri prasknutí tiež blokne ventil, no ešte je tam elektroventil,ktorý sa napúšťa práčka a je ovladaný od elektroniky páčky. Ten druhý systém je ideálny v spojení so snímačom vody pod práčkou,kedy pri prítomnosti vody po ňou dôjde k odstaveniu vody tým elelktroventilom na vstupu hadice v aguastope.

Nelektrické, mechanické řešení, princip. Hadice je dvojitá. Na napojení u zdi je hmota, jež při úniku vody mezi hadice (praskne hlavní přívod vody ve vnitřní hadici) nabobtná a ucpe vnitřní napouštěcí hadici.

hodnocení

0x
Dobra vec. Hadice s Aquastopem jde koupit k pracce i samostatne komaonline.cz/...

hodnocení

0x

Já žiju v rodinném domku a pračku mám v suterénu, pro mě zbytečná věc. Ale dobře vím, jaké škody dokáže udělat prasklá hadice v horních patrech paneláku.

Nechavat prackovu hadicu trvalo pod tlakom je samovrazda, ale plno ludi to tak nechava.

hodnocení

A co hadičky třeba pod dřezem nebo umyvadlem, nebo U záchodu? Ty taky vypínáš když si umyješ ruce?
re4zon
To jsou akorat katastroficke reci. V zivote jsem neslysel od nikoho z okoli, ze by mu praskla hadice od pracky. Zato prasklych hadicek u baterii je dost, ty je potreba menit.

@framir : hadicky k bateriam menim pravidelne, v bytovom jadre mam nerezove vlnovce a pri odchode na dovolenku vypnem ventily pred vodomerom.

peter - a jak to děláte u myčky? Také po použití zavíráte ventil? Je tam stejná přívodní hadice... Aby bylo jasno, také mi to už přijde jako paranoja, navíc, pokud máte ještě sušičku, kolikrát se k ventilu ani nějak rozumně nedostanete.

Umyvacka Bosch ma Aquasop, takze pohoda.

hodnocení

0x

Řešil bych kvalitním kulovým uzávěrem na zdi (běžné u WC). Před praním otevřít, po praní zavřít. Případně (nejlépe) použít kvalitní vysokotlakou hadici ("pancéřovaná").

hodnocení

To je právě problém kohout je za prackou a na pračce je sušická takže se k tomu nedostanu

Tak si kupte, jak už tady bylo napsané, samostatnou hadici s Aquastopem. Mám novou pračku AEG, vyšší třídu, a tato hadice tam byla přímo od výrobce. Ta samá hadice byla i u rok staré myčky Bosch - počítal bych, že tito výrobci by si nedovolili dát tam něco, co nefunguje.

hodnocení

Ano vámi zmíněné značky mají elektronický Aqua stop který chrání celou pračku ale výrobce Samsung nic takového nemá

Nemají. Mám vám ty hadice vyfotit? Teda jen u pračky, myčku se mi tahat ven nechce. A opravdu vím, co píši.

Tady přímo ze shopu AEG jako náhradní díl ... shop.aeg.cz/...

hodnocení

Tak když víte co píšete tak v tom případě to asi bude pravda XD

mll
hodnocení

0x

A co brání tomu k nové pračce si nechat starou hadici s akvastopem (koncovky jsou standardní co pamatuju). Jinak za velký peníz se taková hadice dá koupit i samostatně (teda velký peníz ve srovnání s běžnou hadicí, co stojí kolem stovky).

Akvastop je takový jistič pro vodu, utne vodní tok, když je moc velký. Zajímavý, že kromě praček (a možná myček) se to nikde jinde nepoužívá. Taková hadička do WC je taky potenciální zdroj záplavy.

Jinak za ty roky od dob tatramatky dosud (a nechci to zakřiknout) jsem poruchu hadice nezažil, no prý se to stává. Zažil jsem poruchu vypouštěcí hadice, která začla praskat a trochu kapala, přišlo se na to včas, v době, kdy dělala jen nepatrnou loužičku.

hodnocení

Protože to nejde, pračka bosch má elektrický Aqua stop to funguje trošku jinak chrání to celou pračku, ale pračka Samsung nic takového nemá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]