Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je Údržbová sada u tiskárny Epson - inkoustové

Od: medvidek180® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, poradil by prosím nějaký moc hodný člověk nešťastníkovi, co to je "Údržbová Sada" u tiskárny Epson XP – 6000, kde jí najdu a jak a za co jí vyměním? Jsem zcela mimo mísu a paní si na stará kolena nemůže tisknout zvířátka a vnoučata.

Moc děkuji za každou radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ale, pokud nevynulujete počítadlo odpadního inkoustu, tiskárna NEBUDE tisknout... Alespoň u Epson L300 a výš to tak je...
doplněno 06.10.24 20:30:

Originál Maintenance Box (nádobka odpadního inkoustu - s "filcem") pro Epson XP-6000

Odpadní nádobka Epson C13T366100 - originální je i pro další typy tiskáren Epson XP- ...

doplněno 06.10.24 21:52:

medvidku180, zvládnete to. U těchto starších tiskáren je možno vyměnit nádobku odpadního inkoustu i doma, u novějších typů tiskárna křičí...Servisní oprava!. Pro vaši XP-6000 je třeba nádobku T3661, zde neoriginál, tady originál. Po bližším zkoumání vidím, že má čip...tedy po výměně není třeba žádný reset, jak u jiných typů...takže koupit a vyměnit za starou nádobku...

oprava posledního odkazu

zde , eps@ máte pravdu s čipem u tohoto typu

Zde popis postupu výměny s obrázky

hodnocení

Tolik moc děkuji pane, zachránil jste nás. Michal

Tak ať se zadaří..

hodnocení

0x
Zřejmě odpadní nádobka na inkoust, jak jsem během pěti vteřin zjistil na gůglu. Tam jistě najdete i potřebnou pro váš typ tiskárny.

111®
hodnocení

0x

odpadní nádobu mají plotry, domácí tiskárny obvykle jen filc kam se inkoust vcucne.

eps

I domácí Epsony mají ty nejlepší nádobku a v ní filc. Na nádobce pak tišťák s integrovaným obvodem, nejčastěji jen nějaká eeprom na odpočet do bloknutí.

EPSON L 355, 365 a další počítají počty vytištěných stránek...6000 a šlus, tiskárna odmítá tisknout... stačí reset stránek a tiskárna tiskne dál; samotný reset nedoporučuji, je třeba vyměnit minimálně absorpční podložky, případně komplet nádobku...abyste jednoho dne neměli pod tiskárnou šedočerné až černé moře...

Řešil jsem toto u HP a Epson u více typů, čip jsem nenašel...

Zde pro informaci

ml1

U epsonky (L550) jsem k tomu taky asi po 10 letech a 20 tisících stran došel. Absorbční podložka vypadala, že toho snese ještě hodně (minimálně jednou tolik), ale propláchnul a vysušil jsem ji. Černá louže pod tiskárnou mě netrápila, mám na stole sklo a ubrousek to po těch pár dnů pohltil s rezervou.

Na nějakých (asi ruských) hackerských stránkách jsem našel program pro vynulování, stačí vynulovat počítadlo té odpadní nádobky (waste ink). Jinak ta nádobka je u tohodle typu jenom kus plastu s filcem, žádné čipy, počítá si to tiskárna. Novější tiskárny mají tu nádobku s čipem, takže by měla odpadnout nutnost nulování, když teda se koupí nová (no zatím nevypadají nijak draze, ale inkousty taky začínaly se 130 korunama za lahvičku a jsme momentálně přes dvě stovky).

ml1

Jen pro zajímavost přidávám screen, co jsem si udělal k L805. U té je to horší, zatímco u L550 se povolil jeden šroubek a nádoba se dala vyndat, ta L805 potřebovala skoro celá rozebrat (že jsem se na to tehdy nevykašlal, stejně jako u té L550 byl ten filc v pohodě, bylo by stačilo jen nulování počítadla).

Možná mám někde uložený odkaz na ty stránky, kde se tyhle programy nachází, vzpomínám si, že to bylo mezi spoustou bukvic (takže asi rusko); no furt lepší něž mezi hromadou rozsypaného čaje (bukvice se při troše soustředění dají přečíst, čínské nebo japonské písmo to opravdu nedávám).

Co je Údržbová sada u tiskárny Epson - inkoustové

hodnocení

Moc děkuji.M

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]