Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná kvalita hovoru

Od: vasek2 odpovědí: 12 změna:

Ahoj všem, požádal bych vás o radu s řešením problému s kvalitou hovoru na telefonu Doogee S96PRO, Android 10.

Při volání přes mobilní síť mě druhá strana slyší jakoby "ze sudu" s kolísáním hlasitosti (bez ohledu na místo kde se nacházím, takže na signál to nevidím). Naproti tomu při hovoru přes Whatsapp nebo Mesenger je kvalita dobrá, takže mikrofon je v pořádku (?). Dokáže prosím někdo poradit, telefon je po záruce a vyhazovat ho ještě nechci :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chyba může být i na straně operátora, třeba když má mizerné pokrytí signálem, a tam Vám reklamace mašiny nepomůže. Je to podobné, jako když si do krásného kbelíku napustíte litr moči a pak byste reklamoval onen kbelík, že Vám z něj nechutná. Ale za to, co do něj dáváte (karta operátora) výrobce kbelíku nemůže.

vasek2
hodnocení

Dobrý den, máte na mysli operátora jako takového nebo přímo SIM kartu? Typicky při volání z mojí kanceláře je kvalita hovoru mizerná, ale kolegové se stejným operátorem telefonují ze stejné místnosti/objektu bez problému.

SIM kartu Vám vydal operátor. Nejsem technik Vašeho operátora, takže Vám k tomu víc neřeknu, ale jelikož jiné komunikační platformy Vám jdou normálně a pouze VOLÁNÍ ZE SIMKY blbě, tak kde asi bude chyba. V mikrofonu? V displayi? Nebo snad v nabíječce? No, já bych to tipoval právě na tu kartu.

halamus

Jsem si naprosto jistý, že SIM karta na kvalitu hovoru nemá žádný vliv.

Ale operátor ano a co je platformou, aby mobil s operátorem spolupracoval? Tramtadadáaaaa - operátorem vydaná SIMKARTA.

Špatná kvalita hovoru
halamus

Já bych se podíval do nastavení mobilu. GSM hovor má podstatně horší kvalitu, než datový hovor, což je přes aplikace nebo třeba přes VoLTE. Tou močí v kýblu je s pravděpodobností hraničící s jistotou, tramtadadáaaaa, zvukový kodek GSM.

thetruth
hodnocení

0x

Telefon s A10 ještě v záruce? To je pět let starý OS.

Jinak pokud v jiných aplikacích mikrofon funguje korektně, není to HW problém. V tom případě je to SW problém, což jestli je telefon takto skvěle "podporován" výrobcem, tak není divu.

vasek2
hodnocení

Právě že jak píšu, už není v záruce :-D Jinak by ho měl prodejce už dávno zpět :)

thetruth

hodnocení

0x
U predchoziho telefonu Ulefone jsem našel kdesi na internetu návod, podle kterého se dalo dostat do servisního menu a tam nastavit řadu parametrů včetně zesílení sluchátka, reproduktoru a citlivosti mikrofonu pro různé účely, třeba to podobně jde i u tohoto telefonu. Defaultni hodnoty byly celkově velmi slabé, obě strany slyšely špatně i zvuk reproduktoru byl slabý, ač hardwarově měl telefon rezervu.

halamus
hodnocení

0x

Jak máte nastavený mobil? Lidi se namlsali kvalitou VoLTE a stará dobrá GSM telefonní kvalita jim nestačí.

Vysvětlení třebas tady: mobilenet.cz/... článek je starý, nyní VoLTE a VoWiFi podporuje kdejaká chytrá šunka
a taty alza.cz/...

jirib
hodnocení

0x
Zkuste měnit v nastavení 2G,3G nebo jejich kombinaci a potom 4G a LTE.
V některý hůře pokrytých oblastech jsou problémy.Operátor to nepřizná...
Nejlépe se to projeví při výpadku elektřiny,moderní sítě jdou do háje jako první.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]