Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční vkládání stanic do paměti rádia

Od: bohumil® odpovědí: 7 změna:

Dnes mo došlo z Lídlu internetové rádio SilverCrest SIRD 14 E1. Funguje dobře, má mnoho možností a funkcí, ale narazil jsem na problém s ukládáním naladěných stanic do paměti. Má 40 pamětí, ale pokud, dle návodu, nastavím číslo paměti k dané stanici a potvrdím tlačítkem Select na DO, nebo tlačítkem FAV na rádiu, kdy by mělo dojít k uložení stanice na toto konkrétní číslo paměti, toto se neprovede a pouze se mi objeví hláška, že na daném čísle není nic předvoleno a stanice se tam neuloží. Pouze se dá, v případě že jde o číslo jednociferné (od 1 do 9) stanice na tato čísla uložit tak, že po naladění stanice podržím tlačítko čísla (1-9) DO s tímto jednociferným číslem. Pak se na tato čísla 1-9 stanice dají uložit. Takže jde takto uložit do paměti pouze 9 stanic. V případě, že se snažím stlačit, u dvojciferného čísla, dvě rychle za sebou, přepne se vždy příjem na už přednastavené jednociferné číslo. Třeba při stisku pro číslo 12, 1 a 2, se spustí stanice na paměti 1. Zkoušel jsem různé možnosti, ale zatím jsem nepřišel na způsob, jak by to šlo, Nesetkali jste se někdo s tímto a nevíte o co by mohlo jít a coby se s tím dalo dělat? Osobně se domnívám, že jde nejspíš o problém SW ovládání rádia. Jinak ostatní funkce, ovládání a nastavování funguje dobře, takže o nějaké reklamaci zatím neuvažuji.

Ale vzhkedem k tomu, že jsem toto rádio uvažoval hlavně pro využití manželkou, kdy jsem jí chtěl zjednodušit ovládání přednastavením více stanic, které by si pouze jednoduše přepínala, jako třeba na TV, tak mne toto dost mrzí. Pro mne není volba dalších stanic, kterých je zde velmi mnoho, jiným možným způsobem, větší problém.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady jsem narazil na nějaké info ohledně předvoleb. Opravdu tam máte v návodu 40 předvoleb? Já našel, že má 30 a tomu odpovídá i toto info: ...Uložit si můžete 30 stanic, tj. 10x pro DAB, 10x u VKV a 10x v případě internetového příjmu ...

Zdroj: https://www.digirevue.cz/cz/vsehochut/item/930-do-lidlu-prichazi-nova-varka-silvercrest-dab-a-nekdy-nabidne-i-prekvapive-funkce-jako-treba-ams

hodnocení

Díky za odkaz. Bylo by to možný, ale v návodu je psáno 40 předvoleb a když listuji předvolbami u jednotlivých možnosti příjmu (internetové, FM, DAB) tak se jich opravdu vždy nabízí 40. A jakýmsi "zázrakem" se mi dokonce u internetového podařilo i obsadit číslo 11. Takže nevím. On ten podrobnější návod mám stažený z netu, originální u rádia je celkem úplně na nic. Tož uvidím.Ale jinak se to ràdio jeví velmi dobře.

Ještě mně napadlo - zkoušel jste to přes aplikaci v mobilu? Používal jsem ji sice na rádio od jiného výrobce, ale fungovala vcelku dobře,dalo se tam uložit těch stanic hodně, pak jsem přešel na jinou. Jednalo se o aplikaci UNDOK a je přímo určená na výrobky Silvercrest. Pro Android je tady play.google.com/...

halamus

Četl jsem hodnocení tohoto rádia na stránkách prodejce, nidko si nestěžoval na nedostatek pamětí. Jeden kupující si pochvaloval apku v movilu, ostatní ji nezmiňovali. Jeden kupodící si stšžoval na přechod mezi FM/DAB a internetovým rádiem, že musí složitě přecházet přes menu.

hodnocení

ajvn - moc díky za radu s tou aplikací UNDOK. Stáhl jsem si ji a nainstaloval a s její pomocí se dají ty stanice ukládat i na ta dvojciferná čísla v paměti velmi snadno. V aplikaci na mobilu se spustí nabídka "Procházet", kde se uvedou všechny stanice, které je možno přijímat. Po kliknutí na vybranou stanici se tato spustí. Poté se klikne na 3 vodorovné čárky vlevo nahoře a objeví se "Předvolby". A zde je zobrazeno všech 40 pozic nad sebou a pokud chci stanici uložit, tak u položky s číslem a nápisem "Prázdný" kliknu na + u ní a stanice se na tuto pozici paměti uloží. (Popisuji pro případ, že by někdo rovněž potřeboval). Takže je jich možno opravdu uložit, pro všechny možnosti příjmu, u tohoto rádia, těch všech 40 pozic. Sice se pak nedají dvojciferné pozice volit /vyvolávat přes číselník DO, vždy při zadání prvního čísla se přepne ihned na toto první číslo. Ani se nadají přesouvat pomocí středového kola. Ale to už není takový problém. Pokud tedy používám DO, tak do čísla 10 je možná volba přes konkrétní tlačítka čísel 1-9 (0=10). Pokud chci stanici na vyšší pozici jak 10, tak si dám přehled uložených stanic, vyhledám potřebnou a potvrzením ji spustím.

Manželku, aby to měla jednodušší a nemusela se nic složitěji učit, tak jsem jí ukázal, že si má, přímo na rádiu, zmáčknout tlačítko FAV, na displeji pak vidí stanice vložené do paměti, nalistuje si potřebnou pravým kolečkem NAV a jeho stiskem si stanici spustí. A má nastavené pouze internetové rádio, kde je stanic dostatek. Což jí ke spokojenosti úplně stačí. *smich*

Hlavním nedostatkem bylo, že se nedaly ty stanice na všechny pozice paměti ukládat, což tahle aplikace, bez problémů umožňuje a funguje to.

Ještě jednou moc díky. Opět se mi potvrdilo, že mají tyhle "poradny" velké výhody. *palec2**ua*

lmgify

O aplikaci UNDOK se píše v manuálu (kopie v příspěvku níže), konkrétně v kapitolách 3.6 a 20

lmgify
hodnocení

0x

Ukládáš to nějak divně. Podle manuálu máš Fav/* držet 2sec (nevím, jak to funguje s těmi 2sec na DO, tak to nejdříve vyzkoušej přímo na radiu), zvolit číslo předvolby a zmáčknout Select. Pokud dvojciferné stanice nepůjdou zadat, zkus se k číslu proklikat přes <</>>.

Nevím, jestli to je manuál ke správnému modelu (čísla IAN/EAN). Kdyžtak si dohledej správný.

a11ee346-6633-4fba-9a58-c12252766640.pdf1.24 MB
Nefunkční vkládání stanic do paměti rádia

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]