Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Beko DH 8534 CSRX el.dokumentace

Od: zajixxx® odpovědí: 13 změna:
Zdravím, zlobí mi sušička DH 8534 CSRX, firma Beko má jen zákaznickou podporu, a ta mi nepomohla. Nemáte někdo k této sušičce na prádlo el. schéma? Či zkušenosti s opravou?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám zkušenost se sušičkou - jiný typ. Při jednom chybném řešení mokrého prádla se buď přehřála nebo ucpala.. prostě chyba. Rozšrouboval jsem vnější plechy a vyčistil vše, kam jsem dosáhl. Po zapnutí zas další roky funguje (bude 16 let od koupi).

Pokud vaše sušička po pročištění všech možných částí bude mít pořád vadu, doporučil bych koupit novou... protože Beko do mé široké rodiny už prostě nesmí... (rodiče, sestra, bratr - šli po ceně pořizovací a pár měsíců po záruce kupovali nové přístroje).

doplněno 04.10.24 14:23:

Po doplnění závady - vadnou elektroniku nikdo neopravuje, mění se panel a ten s prací vyjde často na 70% ceny nového kusu...

hodnocení

0x

Jak měla podlw tebe reagovat podpora Beko? Měli ti poslat schémata a poradit, co kde měřit a hlavně co tam naměřit? Ty ti tak nejvejš poradí zavolej si servis.

hodnocení

No přesně to mi řekli :). Jednou jsem zažil, u jiného stroje, žádná bíla technika, že jsem napsal email na podporu (Poláci), a do druhého dne, když jsem jim napsal co jsem naměřil, co jsem zkusil, tak mi poslali komplet el. schéma (červeně zakroužkovaly na co se mám i podívat *palec*), fotky el. prvků na které se mám zaměřit... Tak jsem si říkal Beko, taky musí mít technickou podporu *poctar*. Nemá...

john

Beko má technickou podporu, ale nedají ti jen tak know how do luftu. Přišli by o kšeft s prodeji nebo díky zneužitým technickým výkresům a schématům jejich stroje by vyráběl někdo jiný pod svým jménem značky. Duševní majetek firmy se nikdy nedává jen tak.

K autům taky neseženeš jen tak firmwary do řídících jednotek a jejich schémata. Maximálně montážní postupy a to je vše.

Vždyť je to nesmysl. Doba, kdy Tesla dávala ke svým výrobkům do návodů i schémata je pryč.

A poláci? Ti mají svůj pirátský web, kde sdílejí schémata kde k čemu. Ale nejsou to majitelé firem. To spíš technici co to načerno pouští.

hodnocení

Zákaznicé centrum Beko mi napsalo, že "vyloženě" technickou podporu nemají.

Jak jsem psal výše, technická podpora je, zavolej si servis

hodnocení

Tecchnická podpora se opravdu nerovná - zavolejte si servis. *haha*. Kdo ví jak opravdu funguje technická podpora, tak raději nereaguje.*smich2*. Chápu fy. Beko, že to není jejich povinost, i to že je to nezajímá. Máte někdo tip na jinou značku, lepší? Konkrétně na sušičku na prádlo?

Přes třicet let používám spotřebiče Electrolux/AEG a neznám problém. Pravda, nekupuju nejlevnější modely, ale takový lepší střed. Tedy jeden poblém byl, mikrovlnka začala z ničeho nic vyhazovat pojistky. Tak jsem ji rozebral, proměřil a zjistil spečený kontakty u jednoho spínače. Napřed jsem ho jen vyčistil a po sehnání nového vyměnil.

hodnocení

0x

A co nám sem rovnou napsat závadu té sušičky, případně chybový kód?

hodnocení

Vtip je v tom, že sušička nehlásí chybové kódy :)

Jakože nejede display?

hodnocení

Sušička suší slaběji, avšak hlavní problém je ten, že při sušení minimálně 1 i vícekrát sama naskočí pauza(zmáčknutí tlačítka start začne program sušení pokračovat, jako by se nic nedělo). Bliká symbol otevření dvířek, a je zobrazen symbol pauzy. Dveřní koncový sdružený spínač (i pro osvětlení), jsem změřil na řídící desce přímo na pinech konektorů, že je v pořádku (Max 1 Ohm). Sepnutý zůstal i při ruční "pomoci" pohybem dvířek. Při otevření dvířek samozřejmě rozepnul. Je tam nějaký další prvek, který může způsobit pozastavení programu? Těsně před náhodnou pauzou se sušička snaží otočit bubnem cca 5x (vždy tak max. 1/4 otáčky bubnu). Část zprávy co jsem psal na podporu Beko.

lmgify
hodnocení

0x

Beko má docela dobrý web. Mají i Opravárenský portál. Bohužel servisní manuály jsou přístupné jen registrovaným licencovaným opravářům (menu vpravo nahoře). Pro ČR vyžadují mj. Živnostenský list v oboru, pojištění a přihlášení k placení DPH. :(

Jedině zkusit dohledat ten servisní návod někde jinde.

doplněno 04.10.24 11:49:

Uživatelská příručka má pár informací pro čištění senzorů myčky a při problémech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]