Řekl bych, že tak, jak jste to už zjevně zkoušel, tou drážkou. Budou tam zobáčky, ke kerým se nedá dostat, takže většinou to bez ošklivého ožužlání nejde. Dají se zkusit trsátka, jako u mobilu..
Bez násilí to asi nepůjde. Ale opatrně, ať to pak ještě půjde dát zase dohromady. Že to odnese nějaká zkrytá "záskočka" je téměř jisté.
U dnešních spotřebičů se nepočítá s tím, že by je někdo opravoval. Kam by výrobce přišel? Takže vyhodit a koupit nový (obvykle ještě větší šunt)! Nějaká ekologie? K smíchu! Ta se uplatňuje například jen u nesmyslných nových víček PET lahví (zvaných "kurvíčka"), nebo papírových "uchošťourů".
Pokud tam je nějaká záskočka, tak při hrubší manipulaci by na mezeře měl být vidět pohyb. Náš mixér se ani při hrubé síle ani nehnul. Mixér jsem v mezeře pilkou rozřezal a jasně bylo vidět, že spoj je slepený, po opravě pojistky uvnitř, jsem části slepil tavným lepidlem a cca 2 roky funguje..
Když je něco slepený/svařený, typicky třeba různý síťový adaptery, než to násilím ozvejkat, obvykle je schůdnější spoj po obvodu pobouchat malým kladívkem, aby postupně praskl, zvenku to pak skoro není poznat. Ale jednou jsem si takhle naběhl s nějakou parametrove atypickou a dost vzdorující nabíječkou snad k vysavači, kde se ťukáním poškodily mizerný spoje snad u půlky součástek, takže z obvyklý výměny kondiku se to protáhlo na celovečerní opravu... Tu jsem zrovna měl radši rozriznout
ja
Používám podobný postup, ale míto klepání kladívkem předmět opatrně zmáčku ve svěráku. Aby se neotiskly čelisti, tak je dobré něčím podložit a stahovat, až se ozve prasknutí, potom pootočit a opakovat.
To prasknutí je povolení lepidla nebo sváru. Ještě se mě nestalo, že by to prasklo někde jinde, ale není vyloučené, že by se to mohlo stát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.