Dobrý den,chci koupit elektrokolo a to co mám vyhlednuté má gelové baterie,což mne trochu zaskočilo. Je to oproti li-ion akumulátoru nějaký zásadní problém?Poradte prosím,kolo je od známého,ale tohle mne překvapilo.
Další nevýhodou oproti lithiu je nižší maximální proud, nízká životnost (v závislosti na hloubce vybíjení, sulfataci a celkově chování k baterce) a i v případě potřeby využití celé kapacity až do vybitý pak využitelná kapacita reálně o dost nižší, než uváděná, která platí pro pomalé vybíjení po dobu 20h, zatímco třeba při 2h vybíjení bude odhadem poloviční a to je pořád řeč o nový baterce.
Olovo vydrží mnohonásobně méně nabíjecích cyklů. Pokud s kolem chcete jezdit tak jednou týdně, dejme tomu. Pak je ale potřeba baterii udržovat plně nabitou a i po dojezdu ji dát hned na nabíječku. Třeba se dá předělat na lithiové baterie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.