Nejste přihlášen/a.
mám pokojový termostat BT 21 a bojuji s jeho nastavením v automatickém režimu. Jedu podle návodu ale po nastavení a přepnutí z programování do "automat" se mi na displeji rozsvítí 1 a současně bliká 6 což značí volnou část programu a termostat je nastaven úplně jinak než by měl být a třeba začne i topit když nechi. Jak se zbavit té volné části programu popřípadě jak ho tedy nastavit.
1x
Ano, pokud se namá nic dít, tak klidně od 3. useku do 5. dát jednu teplotu -> je to počítač, tak se to musí udělat strojově, jinak to technika nechápe.
Mám to stejně a pro mnohé překvapivě (i pro mne to bylo prvně překvapení) spálím méně plynu, než když jsem topil jen v časech, kdy jsme doma.
Zdravím, to musí každý odladit, už mám program vychytaný přímo na míru RD a jeho systému topení. Obecně lze doporučit, držet teplotu vody v systému třeba alespoň na 20-25-30 stupních a pak ladit dál. Ono nahřívat "masu" pokaždé znova je finanční peklo. Proto je lepší vždy trochu "přetopit", než 2-3x denně hodinu topit a nic z toho.
0x
Zdravím, napište, jak chcete topit, napíšu jak zadat, stačí jeden den, zbytek se nakopíruje.
Já ho programuju třeba takto:
Po 4:00 21stupňů, 7:00 18 stupňů, pak 12:00 21 stupnů, 14:00 18 stupnů, pak 18:00 21 stupnů a 20:00 18 stupnů. Tak mám využité všechny intervaly, nic nezlobí a spotřeba plynu je optimální (pro můj případ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.