Nejste přihlášen/a.
Ano, pokud se namá nic dít, tak klidně od 3. useku do 5. dát jednu teplotu -> je to počítač, tak se to musí udělat strojově, jinak to technika nechápe.
Mám to stejně a pro mnohé překvapivě (i pro mne to bylo prvně překvapení) spálím méně plynu, než když jsem topil jen v časech, kdy jsme doma.
Zdravím, to musí každý odladit, už mám program vychytaný přímo na míru RD a jeho systému topení. Obecně lze doporučit, držet teplotu vody v systému třeba alespoň na 20-25-30 stupních a pak ladit dál. Ono nahřívat "masu" pokaždé znova je finanční peklo. Proto je lepší vždy trochu "přetopit", než 2-3x denně hodinu topit a nic z toho.
Zdravím, napište, jak chcete topit, napíšu jak zadat, stačí jeden den, zbytek se nakopíruje.
Já ho programuju třeba takto:
Po 4:00 21stupňů, 7:00 18 stupňů, pak 12:00 21 stupnů, 14:00 18 stupnů, pak 18:00 21 stupnů a 20:00 18 stupnů. Tak mám využité všechny intervaly, nic nezlobí a spotřeba plynu je optimální (pro můj případ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.