Dobrý den, mám na stole více varných konví. Jedna z nich je chytrá konev, která umí ohřát vodu na zvolenou teplotu a odešla tam topná spirála. Jedná se o model KEG5806A-GS. Nedalo by se tu topnou spirálu vyměnit? Třeba z jiné konve nebo koupit na daný typ? Pak na dalších obyčejných konví odcházejí spínače. Nedá se to také vyměnit? Přikládám fotku spirály chytré konvy a fotku spínače z obyčejné konvy. Děkuji
Některá tělesa vyměnit jdou, když jsou na šroub. Ty termostaty v zásadě taky, ale ne vždy se dá madlo rozebrat bez poškození. Ale celkově, buď to umíte, a pak byste se zde takto neptal, nebo byste to musel zadat, a to se nevyplatí. Před amatérskými pokusy varuji, elektřina a voda se rády nemají, dále od nevypínajícího termostatu můžete i vyhořet.
Dá sa vymeniť aj špirála,aj vypínač. Špirála je tam len nalisovaná skrz tesnenie a vypínač je bežný typ v konvíc viacerých značiek, väčšinou stačí,aby mala zapínanie na vrchu rúčky. Vypínač sa dá aj ľahko rozobrať a vyčistiť, pokiaľ už niesu prehriaté kontakty. Na spode je pliešok,čo vypína konvicu pri prehriatí,ten sa dá tiež vymeniť z inej konvice,no nesmie byť hrzavý,inak je nefunkčný. Nedávno som takú špirálu vyhodil, lebo odišiel vypínač, tak som ju rozobral. Po týždni som našiel doma vypínač,čo som mal zohnatý zo starej konvice.
No ale ta tazatelova konvice má ploché dno, ne spirálu z boku, to také vyměňujete? Pokud ano, tak moc nevěřím, že by to potom bylo funkční ( neteklo to kolem toho dna).
asd1
Podívej se na fotku ty lisovanej přes těsnění. Rád bych viděl jak tuhle spirálu měníš
tondas
@slavco31 Rád si vypínač objednám nový. Spirálu výměním pak jak? Děkuji
Tá špirála je aj stým dnom vcelku. Celé to má tesnenie po obvode a zatlačené do plastového obalu. Takže špirála s tým dnom tam musí byť rovnaká ako stará. Osobne by som zhoretú špirálu nemenil,ale kúpil novú kanvicu. Vypínač ešte nepoviem.
tondas
@slavco31 A kde prosím seženu ten plíšek samotný? Případně ho můžu osmirkovat jestli to pomůže?
Ten pliešok je súčasťou vypínača, hrzavý nefunguje správne ani po očistení. Ja som hľadal v starých konviciach a vypináčoch,pokiaľ som našiel nepoškodený.
Já bych se v tom nevrtal, maximálně výměna přívodní šňůry. Spirála má odběr větší než bojler. Za riziko požáru to nestojí...a ten čas se sháněním a výměnou dílů... nesmysl
Děkuji vám, spirála je opravdu vcelku se dnem, ta nejspíš vyměnit nejde. A u té druhé konve je špatný ten plíšek bimetal co je g vypínači. Nejde koupit samostatně? Nebo ho stačí pouze vyčistit? Děkuji
Ten plisek je bimetal, ten se stara o vypinani konve, jak rikam, to co delate, je nebezpecne, a az vam neco vyhori, tak vam pojistovna nic neda, a navic budete za pitomce.
Objednal jsem celý ten vypínač, samotný plíšek jsem nenašel, chtěl jsem jich objednat více. Ještě se chci zeptat na co bývá ve varných konvách uvnitř, kde napouštěním vodu taková trubička od spodu až nahoru? Děkuji za vysvětlení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.