Krásný den, potřebovala bych poradit s výběrem Ipadu. Studuji grafický design ve druháku na střední a poslední dobou dost vnímám jak moc bych tablet ve svém životě ocenila. Nejen k digitální kresbě a k vypracování úkolů a návrhů do různých předmětů, ale také k tvorbě poznámek a výpisků. Nyní si výpisky dělám do mobilu (a je minimum učitelů kterí to tolerují) a nebo je doma přepisuji do notebooku (což je pto mě časově nevýhodné), protože se mi z digitální formy uči mnohem lépe. Už jsem s rodiči mluvila o pořízení tabletu, ale nikdo z nás není v tomto ohledu moc zběhlý. Proto se ptám tady, jaký tablet byste doporučili aby byl vyrovaný poměr cena výkon. Nemusí to nutně být ipad, ale vzhledem k tomu že mám iphone tak mi to přijde logické. Předem děkuji za jakoukoliv pomoc
Proč si nekoupíš tašku na notebook a nepíšeš si poznámky do notebooku, když už ho máš? Z pozice učitele by mi ťukání do mobilu taky vadilo, tablet/notebook je ale třeba na VŠ normálka. Ohledně tabletu se mimo recenze zkus zeptat i starších spolužáků, co používají oni. P S. Je hezké, že zmiňuješ poměr cena/výkon, ale mezi řádky jasně trváš na iPadu, kterej stojí tak 10 tisíc minimálně. Máš aspoň brigádu, aby sis ho zčásti zaplatila, nebo sedřeš z kůže rodiče, protože musíš ladit, když máš iPhone?
lili
Velmi se omlouvám zda vás mé trvání (které vlastně ani není pravda) nějak rozhořčilo. Nemějte strach svůj iphone jsem si zaplatila sama z brigády a ohledně tabletu jsem už domluvená s rodiči že mi alespoň část zaplatí oni k narozeninám nebo vánocům. Nejsem ze zrovna bohaté rodiny proto nemějte strach že bych neznala cenu peněz. Jen i vzhledem k oboru potřebuju něco co bude opravdu fungovat a za co za dva roky nebudu muset hledat náhradu. Nejde o to ladit s iphonem abych byla buhvíjak cool. Jen mi vyhovuje jak ios funguje a ulehčilo by mi to propojení s telefonem (diky icloudu). Notebook co používám doma není čistě můj a hlavně ho není reálné nosit do školy ( je poměrně těžký a hlavně vzhledem ke stavu baterie potřebuje nonstop napájení) Ale děkuji zkusím se poptat co používají ostatní.
patter
"Hledám něco, za co za dva roky nebudu muset hledat náhradu" - a ty už máš domluvený pracovní úvazek v oboru, kam po maturitě nastoupíš? 99% studentů odborných škol (snad mimo ekonomky) nikdy v životě nečuchlo k tomu, co studovali na střední a pokud bys šla na vejšku, tak jeden přístroj ti skoro deset let stejně sloužit nebude. Podle mě zbytečně vyhodíš x tisíc za něco, co by šlo koupit mnohem levněji. Ale moje rada trvá, kromě recenzí na internetu se poptej starších spolužáků
Dobrý den, teď mě zde asi ukamenují.. ale ohledně grafického designu a jeho tvorbě prostě nedám dopustit na iPad. Neměla jsem v ruce nic, s čím by se mi lépe pracovalo a co by mělo tak parádní odezvu. Prostě za mě je iPad v tomhle best. Určitě minimálně 11 palců (pohodlně stačí na grafiku a lépe se zahájením, než větší display), prima jsou iPady z řady Pro. Ale tak nějak mám pocit,že postačí některý z řady Air. Záleží no, jak moc se chcete grafice na tabletu věnovat. Pokud jde jen o psaní poznámek a pár malůvek, pak bohatě postačí některý z nejabkových tabletů.
Vyrovnaný poměr cena/výkon to bude mít, když na tom nebude nakreslené jabko ani nápis Samsung. Vzal bych něco co má minimálně 8 GB RAM a 128 GB disk. Ideálně 12 a 256(512).
Resili jsme ted neco podobneho, byt s vami souhlasim ohledne parametru, tak bohuzel nejde jen o vykon. Zminuje grafickou skolu a psani poznamek, to znamena pouzivani dotykoveho stylusu a levny byt vykony tablet s levnym stylusem proste nema tu odezvu. Vyzkouseno a porovnano na showroomu, levny tablet vs Samsung a iPad.Rozdil byl opravdu velmi znatelny Samsung a iPad to maji proste odladene - tablet + stylus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.