Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztěžklá dvířka

Od: futra odpovědí: 17 změna:

Ráno při otvírání myčky se ozval nějaký zvuk a potom dvířka přestala držet polohu a jsou ,,těžká,,.Myslím si ,že to odešel nějaký zavírací brzdící mechanismus nebo pružina.Pokud víte přesněji co se to rozbilo ,tak mi to prosím pojmenujte.Je to asi 15 letá BOSCHka.Opravovat ji nedám,protože funguje i tak.Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dvířka myčky jsou pořád stejně těžká.

Rouzdíl je v tom, že proti sklápění působí na obou stranách myčky pružiny. Takže pokud praskla pružina (což je málo pravděpodobné), nebo se utrhl mechanismus (nějaké lanko nebo šňůra) pro přizvedávání dveří, který vede k pružinám, tak se to jeví že jsou dvířka těžší.

U myčky je to umístěno někde v okolí spodního otočného bodu dvířek.

re4zon
hodnocení

2x
Ano, pruzina. Co se stalo presne ti nikdo bez prohlidky nerekne.

lmgify
hodnocení

2x

Tipnu si pružinu. Oddělat postranní plech a vyměnit. Obrázek ukazuje jedno z řešení.

Ztěžklá dvířka

lmgify
hodnocení

0x

Jestli se dvířka při otevírání/zavírání nekřiví, tak mechanismus pravděpodobně neodešel a odešel jen ten posilovací člen (nic jiného než pružinu jsem zatím neviděl).

futra
hodnocení

Nekřiví.Zkusím na to kouknout.Jsem ale jenom holka ( už dlouho) ,ale zkusím to.

lmgify

Myčka může mít na boční nebo vnitřní straně dvířek napsaný model. V každém případě bude na zadní straně, až ji vytáhnete. Když sem ten model pošlete, pokusíme se najít servisní schéma a prodejce pružiny. Můžete také poslat fotky mechanismu.

lmgify

> nic jiného než pružinu jsem zatím neviděl

Teď si uvědomuji, že některé myčky se po domytí automaticky pootevírají (nevím jestli 15 let staré BOSCH) a jejich mechanismus jsem ještě neviděl. Snad tam není malý motorek *sok*, ale jen druhá, "odskakovací" pružina. *co*

futra
hodnocení

Koukla jsem na to .Je to pružina ,při pohledu zepředu ,ta levá.Není prasklá v té spirále,ale v té rovné části mezi dvířky a spirálou.

futra
hodnocení

Děkuji všem.

hodnocení

0x

Zdravím,

Tady je video opravy myčky,otázka jestli je to ten Váš typ(model) myčky .

Pěkný video se zobrazením mechanismu na přizvedávání dvířek myčky. Ale tím to bohužel končí.

Mnohem rozumnější, než chytat kleštěma to silonové lanko, tak je navlíct ten plastový konec na místo kam patří, navlíct silonové lanko kam patří a nakonec hytnout do kleští desku na konci pružiny a tu desku zasunout na své místo.

A to jak ukazuje, že deska má přesah přes plast, tak to tam tu desku vložil nějak pootočenou. A tím kladivem tomu taky moc nepomohl.

lmgify

Dobrý nápad s tím objednáním na Amazon. Možná bude něco i na eBay, Alibaba atd. Uvidíme, s jakým modelem tazatelka přijde a co jde za kolik koupit v ČR.

futra
hodnocení

Našla jsem doklady a je to model Bosch SGS 45N18 EU koupeno v lednu 2009.

Pozor, Bosch ma farebne odlisene rovnako vyzerajuce a rovnako velke pruziny, lisi sa len tuhost, presne podla toho, ake tazke su dvierka. Objednat si musite presne na vas model, ale zase pri 15 rocnej umyvacke je sanca aj na dalsie poruchy a zvazte nakup novej. Staru este viete s tou prasknutou pruzinou predat, kym zvysok funguje.

Takto som predal 12 rokov staru, za 80 eur, pruziny stali 12 + 4 postovne.

futra
hodnocení

Nechám si ji až do jejího posledního mytí.Je to moje kámoška .

lmgify

Pružina by měla být Bosch 00188097 . K dostání všude na Internetu. V ČR jsem ji zatím viděl nejlevněji za 342,-.

futra
20.09.24 16:23
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]