Nejste přihlášen/a.
Poradte, prosím: jsem majitelem tlačítkového telefonu, ale mám spousty mp3 hudby a nevím, který typ (levný) mp3 přehrávače koupit... nechci žádné SD karty a podobně, jen abych to z PC kabelem natáhl do přehrávače a užíval si stereo poslech, co nejkvalitnější... Kdo může, popište, o kolik lepší/horší je poslech hudby pomocí smartphonu vers. mp3 přehrávače ... díky za nápady
Slovo levný je celkem relativní pojem, proto by se hodilo kdybyste ho poněkud upřesnil. Osobně mám dobrou zkušenost s mp3/mp4 přehrávačem od Sony z řady Walkman, vlastním ho už spoustu let (Konkrétně tento, který tehdy stál asi 4 500 Kč) a na kvalitu poslechu i celkového zpracování si absolutně nemohu si stěžovat. Takže bych volil nějaký podobný.
Přehrávání mp3 na smartphonu má oproti samostatnému mp3 přehrávači výhodu v tom, že je to multifunkční zařízení a pomocí bluetooth k němu můžete připojit i bezdrátová sluchátka.
V zásadě všechny MP3 přehrávače jsou na sluchátka. Budete s přehrávačem chodit ven (běhat, cvičit) nebo jen doma? Sluchátka se pro dlouhodobý poslech příliš nehodí. Ze smartphonu to slyšíte bez sluchátek - taková hudební kulisa a šumítko. Sám mám 2x Apple iPod (Classic a Nano).
---
Nejlepší MP3 a MP4 přehrávače 2024 dle recenzí, testů a srovnání
https://www.arecenze.cz/mp3-a-mp4-prehravace/
---
MP3 přehrávače
https://www.alza.cz/mp3/18843093.htm?evt=re&exps=prehravac+mp3
MP3 přehrávač využijete pro poslech hudby při sportu či cestování. Hodí se zejména v případech, kdy u sebe nemáte mobilní telefon, chcete ušetřit jeho baterii nebo vyžadujete nadstandardní hudební kvalitu. Na co se soustředit při výběru MP3 přehrávače?
- Jaký MP3 přehrávač zvolit?
MP3 přehrávač může mít opravdu mnoho podob. Vybírat můžete z rozsáhlého spektra od opravdu jednoduchých zařízení určených pouze a jen k přehrávání hudby, po multifunkční přístroje schopné nahradit váš mobilní telefon. Pokud hledáte MP3 přehrávač na běhání, pak vás potěší zejména zařízení určená pro sport.
V nabídce můžete narazit například na tyto MP3 přehrávače
MP3 přehrávače mohou mít různé funkce, některé jsou pouze základní, jiné nabídnou pokročilé možností používání. Zde jsou nejobvyklejší varianty, na které můžete na trhu narazit:
- MP3 s flash pamětí je velmi jednoduchý. Stačí jen nahrát oblíbené skladby a poslouchat. Jsou ideální pro uživatele, jež se nechtějí zabývat prací s paměťovou kartou. Také skvělý jako MP3 přehrávač pro děti.
- MP3 se slotem na SD karty umožňují přizpůsobení kapacity paměti dle vašich požadavků. Nejlevnější modely neobsahují ani vestavěnou paměť a kartu pořídíte už od sta korun. Při použití vysokorychlostní karty a nahrávání v externí čtečce navíc významně zrychlíte nahrávání hudby z počítače.
- MP3 s videem (MP4) si poradí kromě hudby i s videi a fotografiemi. Vždy je však nutné zkontrolovat podporovaný formát a videa, aby vše správně fungovalo.
- MP3 ve sluchátkách (integrovaný) přehrávač a sluchátka tvoří jeden kompaktní celek, což oceníte zejména při sportování. Už vás nebude otravovat houpající se kabel a nebudete u sebe muset mít ani mobil.
Pokud tomu rozumím, tak chcete přehrávat hudbu z počítače. V tom případě nezáleží na vašem telefonu a nepotřebujete ani přehrávač. Stačí k tomu software počítače a trochu solidnější reproduktory připojené k počítači. V tom případě hledejte třeba zde.
Ne, ne, z e-shopu si nakoupím mp3 hudbu , stáhnu do pc, následně na flash disk , ten pak dám do kazetáku a poslouchám... rád bych ale stáhl z pc do mp3 přehrávače a vše vleže (jsem starý muž) na gauči poslouchal, aby byl přepínač mezi složkami/alby, názvy skladeb na displeji nevyžaduji... Tlačítkovou NOKII vůbec nechci dávat "do hry"...
frantisek - to co jsem napsal ale nevylučuje to co potřebujete. Můžete ležet na gauči a poslouchat hudbu z počítače. V počítači si zvolíte z jaké složky budete hrát. Nastavíte způsob přehrávání a pojede vám jedna skladba za druhou.
PS: nemusíte mp3 kupovat, ale stáhnout zdarma. Jsou různé možnosti.
"Můžete ležet na gauči a poslouchat hudbu z počítače"
To není tak úplně přesné. Počítač sám o sobě nemá reproduktory, jen linkový výstup zvukové karty. Monitor reproduktory může mít. Aktivní reprosoustavy se musí dokoupit.
PC má dost velkou spotřebu. Je možné použít internetové / DAB rádio s dálkovým ovládáním a se vstupem USB, které přehrává MP3 z flashdisku, například Hama DIR 3300.
vibe2 - přečti si mou odpověď výše, tohle jsem psal jen zkráceně. Ta hudba je samozřejmě z počítače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.