Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi nechce dovolit IG

Od: jana19 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den mám takový dotaz a potřebovala bych poradit jak přemluvit mamku aby mi dovolila instagram mám na to věk a jsou tam skoro všichni v okolí ale Mamka i přesto řekla ne ze si me tam vyhlidne nějaký uch** ale já bych měla soukromý účet tak nevim co řeší. PROSÍM poraďte mi jak ji přemluvit

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Že jsou tam všichni, neznamená, že tam musí každý být. Není to nic důležitého a nemusíš tam být také. Každý se tam předvádí, zveřejňuje kde co a pak se diví, že jsou jeho údaje, nebo fotky zneužité pro různé účely. Bez toho lze žít, pokud chceš někomu něco sdělit, můžeš mu poslat SMS, nebo e-mail. Máma má pravdu.

hujerml

Souhlas - ano mám taky na to věk a věř, že mi IG vůbec nechybí. Rodiče už nemám, nikdo mi to nezakazuje

a žiju! (I bez soc. sítích).

hodnocení

5x

Milé dítě, Tvá vzácná jedinečnost tkví v tom, že tam právě nejsi. Zůstaň vzácným pokladem v té šedi ostatních ovcí. Tvá výjimečnost nechť Tě provází po celý život.

asd1
hodnocení

4x
Mamka má pravdu, a že tam je kdekdo je úplně jedno. Ig mám,nepoužívám, je to jen zrout času.

ig
hodnocení

3x
Nechci tě urazit, ale vzhledem k tomu, že zjevně ani neumíš text rozdělit do více vět a neumíš ani používat čárky, tak ti asi 13 let ještě nebude. Jelikož je Instagram od 13 let, tak si prostě ještě pár let počkej. Pokud ti však už 13 let bylo, tak raději čas, který by jsi strávila na Instagramu věnuj do učení se Českého jazyka.

smode2
hodnocení

2x

IG je legální od 13 let. Pokud je ti tolik, nebo víc, normálně si jej založ a matky se vůbec neptej. Nechápu co dneska všichni máte se pořád dovolovat rodičů na každou samozřejmost. V dnešní době je zakazovat instagram jako kdyby mi někdo zakazoval e-mail v roce 2000. Neuvěřitelné. Když mi bylo podobně, tak jsem taky lozil na různé chaty a předchůdce ig s osobními fotkami kde se to hemžilo kde čím, všichni ostatní taky a vidíte - nikdo nás nezabil, neznásilnil ani neobtěžoval. O nikom to nevím ani zprostředkovaně. IG je síť relativně nejlepší právě pro holky a to se možná nelíbí. Možná už na sobě paní maminka pozoruje znaky stáří a ty jsi naopak v rozpuku a vypadáš stále atraktivněji. Jednoduše závidí. To matky dělají docela často. Můžeš si profil založit i pod nějakou přezdívkou + dát si tam jen přátele + soukromý účet + na profilovou fotku něco jiného než obličej. A pak to stejně nikdo koho si nepřidáš nepozná.

Naprosto nevhodná odpověď z hlediska výchovy mladého člověka. Štvát dítě proti rodičům je nepřijatelné.

smode2

Bohužel, nikoliv:

1. Tazatelce táhne nejméně na 14, tj. je z hlediska biologie a psychiky prakticky dospělá žena. Má nejvyšší čas naučit se rozhodovat samostatně, poznat že rodič není vševědoucí a neomylný a pomalu se od něj odpoutat. Ano, rodiče si vždy myslí že jsou nesmrtelní, ale i tak nebudou tazatelce stát za zadkem celý život a v jejich cca 30-50 letech zemřou a zůstane na všechno sama.

2. Nemít pro holku instagram v dnešní době je srovnatelné s tím že nemá mobilní telefon (zatímco všichni ostatní ano) nebo s tím že nosí pravidelně otrhané a špinavé šaty po bratrovi (zatímco všichni ostatní mají stále nové, vlastní, čisté a značkové). Ano, tak to je. Neexistuje jediný oprávněný důvod proč by tazatelka nemohla mít tuto sociální síť, pokud ji chce.

3. Z těchto dětí, o které mají rodiče nesmyslný strach, k ničemu a nikam je nepustí, všude jsou jim za zadkem a všude je vozí autem, rostou ony pověstné nesvéprávné a na sebe zaměřené "sněhové vločky"které nemají vlastní budoucnost a na které pak i zde ti stejní co je vychovali nadávají. cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]