Nejste přihlášen/a.
Anebo sa rádio dostane do rádiového stínu a nechytá signál
Ps: Ten Bluetooth a wifi přece můžeš vypnout hardwarové i softwarové, určitě na to je i klávesová zkratka, takže si to můžeš jednoduše otestovat jestli to má či nemá vliv, také zkus odpojit napájecí adaptér ze sítě z notebooku, a tak dále
wifi ani bt to podle mě nebude, ty jsou úplně mimo a mají rozprostřené spektrum, takže by neměly vyzařovat jednu frekvenci.
Spíš nějakej spínanej zdroj, kterých tam bude nepočítaně, používají možná o nějaké řády nižší kmitočet, ale protože to jsou strmé obdélníky, tak klidně tam taková složka může být. Pokud to dělá jen na blízko, je to v pořádku, ale pokud to dělá i na větší dálku, mohl by to být problém. A když říkám problém, myslím opravdu vážný problém. Provaz za to už dneska nehrozí, ale rušení rozhlasu a televize je pořád jeden z nejtěžších zločinů. Pokud vás chytí (a stát má z dob minulého režimu techniku na přesné zaměření pirátských vysílaček i rušiček).
96 MHz může vyzařovat úplně cokoliv, na to už neni potřeba nijak velká anténa. Samozřejmě v podezření by byly tlumivky spínaných zdrojů, ale klidně může vyzařovat kus drátu.
V práci na tohle máme nádobíčko, ale kolega, který s ním uměl pracovat už nežije a já jsem se takovou duchařinou jakou je EMC nikdy zabývat nemusel, dělalo se to naposledy někdy předtím, než já jsem nastoupil (měřilo se vyzařování nějakých trolejbusů, aby zase nehrozilo, že půjdou sedět za narušování televizního příjmu). Naposledy se jednalo právě o nějakém wifi nebo bluetooth, jestli něco neruší, což jsem odmítnul s tím, že naše nádobíčko je jen do 1,5 GHz a na tohle by nestačilo, protože to je 2,4 GHz (takže by to znamenalo koupit jiné nádobíčko, což je dost drahá záležitost a nikdo nám to nezaplatí).
Jaké rádia na této frekvenci operují? Já třeba na na této frekvenci žádné nemám,takže nemohu ověřit a jsem skeptický. Uveď ty, tazateli, které rádio , a kde hraje v těchto frekvencích.
1. Ani nic nepíšeš o modelu/typu rádia. Je analogové(RLC), digitální (soft demuxer/ASIC/ software defined radio)?
2. Repráky má integrované a nebo vedou/ je je možnost zapojit do line out jinam?
Za další Nepíšeš jestli ruší i další frekvence. To pak připomíná situaci: pane doktore mám něco s malíčkem, když se do něj praštím kladivem, tak bolí malíček.
opravdu to je tak, že místo písničky je ticho? A nebo i nějaký tón, pípání, bzučení?
Hodně důležitý faktor: opravdu to ruší signál jako takový a nebo až zvukový výstup? Protože tím se úplně mění charakter jevu. Něco jako když pozorovatel vidí, že kočka kouše mláďata do páteře. Ona je ve skutečnosti přenáší (takový zvířecí jeřáb ) Například pokud přiložím aktivně přenášející smartphone k reprákům monitoru, tak slyším různé pazvuky, a dokonce jestli přepnu na 2G(jakom modem pípání)/LTE (šum)
TO by se rozlousklo, kdybys zkusil víc modelů rádií, rádio s možností nahrávat ,to co zachytí a následně to pustit mimo blízkost noťasu. (tím, se ale nevysvětlí ten konkrétní ovlivněn frekvenční rozsah)
Hraje roli , jestli probíhá intenzivní datový přenost z wifi karty?
věděli jste, že pro chycení signálu v telefonu (testován 2007 i 2019 ročník-model) postačí i propojovací jack kabel místo opravdickách sluchátek? (postesk nad tím, že už námám žádné drátová sluchátka)
pro zajímavost můžeš uvést i model wifi karty, podle mě to je noťas z roku 2010-2013.
Kmitočty FM vysílačů (nejen) v ČR zde:
https://www.parabola.cz/vysilace/cz/fm/
Na 96,4 MHz jsem napočítal 8 vysílačů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.