Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

U sušičky se netočí buben

Od: mijano odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám sušičku Beko (HDF 7412 CSRX). Po zapnutí programu se neotáčí buben. Jenom vrčí motor. Problém jsem hledal na netu a velmi častá odpověď byla, že je prasklý řemen. Sušičku jsem rozebral a řemen zkontroloval. Vypadá v pořádku a prasklý není. Při zapojení jsem zkoušel bubnu i pomoci ručně a rozběhl se a točil se. Ale bez pomoci se sám neroztočí. Máte někdo radu prosím? Na displeji se nezobrazují žádná upozornění ani ikony. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

5x

Pokud je tam klasický 1f motor, tak ten potřebuje rozběhový kondenzátor. Jeho závada patří u takových motorů mezi nejčastější.

Vypadá to asi takto: kupaoprav.cz/...

hodnocení

2x
Samotný buben se otáčí lehce?

hodnocení

2x
Prvně vyzkoumejte, jestli u motoru prokluzuje řemen/řemenice, nebo jestli hřídel motoru stojí.
Při vypnuté sušičce musí jít bubnem otočit jednou rukou střední silou a nesmí při tom být slyšet nějaké výrazné drhnutí.

hodnocení

2x

To vypadá na elektra-dvorak.cz/...

re4zon
hodnocení

1x
Rozbehovy kondenzator, menil jsem ho nekolikrat, otazka par desetikorun a hodiny prace, kdyz clovek zhruba vi co dela.

mijano
hodnocení

Děkuji za odpovědi, rukou se buben pohybuje spíše ztěžka. Vypadá to asi na ten rozběhový modul.

Takové veci se dávaji odborníkovy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]