Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O - kroužek, těsnění víčka hodinek

Od: kondelik® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, prosím o radu,kde koupit těsnící o - kroužek víčka hodinek 34 x 0,6, který se po několikáté výměně baterie přetrhl. Potřeboval bych jem 1-3 kusy, ne drahou sadu vice rozměrů, potřebuji jen uvedený rozměr.

Předem děkuji za radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Třeba zde

vi.aliexpress.com/...

doplněno 16.09.24 23:13:

A ještě jednou bratr Číňan, za 23 peněz, s dodáním za cca 14 dní.

vi.aliexpress.com/...

hodnocení

Děkuji za typ, ale nevím jak to ze zahraničí získat, prosiím kde by se o kroužek dal sehnat v Česku. Děkuji

Na Aliexpressu normálně nakupuji jako v českém eshopu. Jediným problémem mohou být delší dodací lhůty. Z odkazu je zřejmé, že doba dodání o-kroužků je cca 6-7 týdnů, dle mých zkušeností jsou však dodací lhůty většinou kratší, než Aliexpress uvádí.

konde

prosiím kde by se o kroužek dal sehnat v Česku...

Asi v hodinářství, ne?

Nekupuj z Alli.Jednoduše se stav v hodinárstvy.Divim se že tě to nenapadlo.

Jednoduše se stav v hodinárstvy.Divim se že tě to nenapadlo.

Opravny hodin(ek) / hodinářství jsou na vymření, stejně tak jako opravny bot.

mll

Hodinářství mizí, ale oni si za to můžou sami. Místo aby vyměnili baterku, mají milion keců. Opravy nezvládají (kde jsou ty doby, kdy hodinky opravili na počkání pokud člověk netrval na tlakové zkoušce). Baterka od nich navíc vydrží prdlajz, protože asi mají nějaké ležáky (aby baterka z hodinářství vydržela 2 měsíce, když baterka z GME vydrží 2 roky, to je na mě falt moc). Jediná oprava, kterou umí je výměna strojku a i to jim trvá měsíc. Takže jsem se naučil poslední dobou si baterky měnit sám a současné hodinky jsou dělané tak, že opravy nepotřebují a když už, tak leda generální a to je na výměnu hodinek. Takže co by ti opraváři opravovali. Máme tu takový blahobyt, že je levnější koupit nové, než se zabývat opravou starého. Jo vyprávěl známý, co byl v Indonézii, že tam maji nejen opravny bot a deštníků (to ještě pamatujeme, opravny bot snad ještě žijou (nedávno jsem měl boty v opravně), ale ty deštníky to už fakt nikdo neopravuje), ale třeba i zapalovačů a propisek (tak hluboko jsme u nás neklesli). Takže na jednu stranu je smutné, že se vyhazují věci, které by se daly opravit, ale na druhou stranu je dobře, že na tom nejsme tak zle, abychom to museli dělat třeba jako v té Indonézii.

mlll

Za to můžou zákazníci, co si kupují hodinky s číny a ty se po několika demontážích rozpadají. A jako hodinář nehceš, aby se rozpadli zrovna tobě v ruce jako časovaná bomba a zákazník tě ukamenoval.

Ani já bych hodinky na jedno použití do 3000kč neopravoval.

hodnocení

0x

Zdravím.

Zkusil bych koupit lepidlo na veloduše: odkaz

doplněno 17.09.24 14:14: Kvalitní tekuté lepidlo, oba konce natřít, nechat zavadnout až nelepí(zkoušet na testovacím vzorku) vložit do V drážky a spojit.
Při montáži hodinek malou kapičku na spoj O kroužku.
S hodinkami se sprchuji už šest let.

Co prosím? Slyším nějaký rámus, to se asi náš učitel hodinářství obrací v hrobě...

*mir*Nebo koupit kartuš sanitárního silikonu a pistolí to nacpat do drážky.

mll

Když jsme u té vody, tak tady mají 34x1 technicke-soucasti.cz/... ale nic pod milimetr nemají. Třeba jiná prodejna bude mít.

Uff. Jsem si oddechl.*uf* Na první dobrou jste zapomněl napsat, že tazatel má slepit ten přetržený o-kroužek. Rada působila dojmem, že má aplikovat lepidlo místo o-kroužku. *smich* Pozor na to, co píšete...

Pak je otázkou, proč se o-krouřek přetrhl, zas tak namáhaný není. Tipnul bych si na degradaci materiálu a to nemá valný smysl lepit.

@mll: o-kroužky s průřezem pod 1 mm se běžně v technických aplikacích (hydraulika, pneumatika, mazání) nepoužívají, proto je výběr omezený...

hodnocení

0x
Prohrabejte se u polských bratrů:
allegro.cz/...
V nouzi se dají i slepit dva menší.

Normálně bych řekl, že slepit 2 o-koužky o síle 0,6 mm nejde (manipulace, tvrdost spoje, změna rozměru spoje), ale pamatuju si zásadu: Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde nějakej píp, kterej neví, že to nejde a udělá to.

Minulej tejden jsem rozebral nerozebiratelnou prodlužovačku a zase složil a ona navíc i funguje. Materiálové náklady 0 a ani tři hodiny práce to netrvalo *smich*. Holt výzva je výzva.

Ale to lepení bych chtěl vidět. Jako beze srandy a fakt upřímně. Něco o-kroužků jsem slepil, ale pod sílou 2 už je problém...

No v ruce to pěkně neslepíte, chce to přípravek, třeba V korýtko. Ale těch nabídek je tam tolik, že by to nemělo být potřeba.
Ta koncovka prodlužky se rozebírá celkem snadno, částečně odvrtat hlavičku, pak ohřát trafopájkou s douhým silným drátem a tahem po částech stáhnout kryt. Nahřáté kolíky pak kombinačkama vytáhnout a nahradit vrutama.

No, problém bylo odvrtání. Plast měkký a pružný, hlava toho vrutohřebu relativně tvrdá. Důlčík se nechtěl propsat, vrták sice bral, ale měl tendenci ujíždět do strany, dost peklo. Po odvrtání cca 2/3 hlavy to přestalo fungovat, vrták spíš utahoval než bral materiál. Tak jsem dopadl zhruba stejně - postupně jsem zbytky hřebů protáhl dírama v krytu - tedy ve spodním dílu.

To slepení o-kroužku je jen jedna z podmínek, kterou je potřeba splnit, aby to fungovalo. Domnívám se, že tyhle kroužky jsou z měkčího materiálu, než je standard (70ShA) a lepené místo bude strašně tvrdé. U normálních průřezů (2mm a více) a standardní tvrdosti se to nějak poddá, ale tady mám pochybnost. U normální aplikace, když o-kroužek netěsní, spoj rosí nebo fouká. Tady se zjistí za rok, že hodinky to mají za sebou. Na můj vkus dost riziko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]