Dobrý den, Mám dilema mezi 2 objektivy a potrebuju poradit, ktery objektiv se mi vyplati vice. Oba objektivy jsou z druhe ruky. objektivy: 1. Tamron AF 18-200 mm f/3.5-6.3 XR Di II LD Macro Canon aspherical IF( 2000) nebo 2. Canon EF 75-300 mm f/4-5,6 DC III (3000) Dekuju za rady.
Pokud by byly oba objektivy se shodným či podobným rozsahem, tak moje volba by byla Canon. Ale v tomto případě bych také volil univerzálnější 18-200- ekvivalentních cca 29-320 mm což je pro začátek bez vyhraněnosti fototematiky rozumnější.
A co s tím chcete dělat? Každý má své výhody a nevýhody.
Pro mě by byl asi zajímavější ten Tamron s Macro (zvláště pokud jde zaostřit na hodně blízko) a clonou s větším rozsahem, protože dost fotím různé mrňavosti, na které si můžu sáhnout.
Pro jiného by ten Canon s 3000 na dálku byl přínosnější.
(A samozřejmě taky záleží na stavu a dalších detailech konstrukce.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.