Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatné určení polohy dle GPS

Od: bara odpovědí: 5 změna:
Dokáže mi někdo vysvětlit, v čem je chyba, když mi Google mapa tvrdí, že jsem v Brně, když jsem ve skutečnosti v Benešově? Google mě o tom přesvědčuje už týden, nikdy předtím to nedělal.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

2x

Na jakém zařízení? Co jiná zařízení v daném místě? Jakou mapa ukazuje přesnost určení polohy? Ukazuje vaše zařízení správně v jiném místě, alespoň o několik set metrů jinde? Má mapa povolený přístup k GPS?

alfa
hodnocení

1x

Google mapa nemá s tvou polohou nic společného, pouze přebírá souřadnice dodané vaším systémem.

Zobraz si souřadnice ve tvém systému, pokud to umíš.

ps: jde i systém zblbnout, stačí k tomu generátor GPS signálu, svedeš cíl z cesty, hodíš pytel ..., Nebudu pokračovat :) To asi nebude tvůj případ, to si ověříš jednoduše, že se přemístiš jinam...

hodnocení

1x

Zrušit nastavení určování polohy, vyčistit cookies, restartovat a pak nastavení polohy zapnout. Už mi to také pomohlo.

hodnocení

0x

Vypadá to ,že bara odešla pěšky do Benešova se přesvědčit,...
co je ta "google mapa". na jakém zařízení. S přístupem na internet? Stává s to jednorázově nebo delší dobu? Mění se pozici při pohybu? každý refresh pozici i když se nehýbeš má jistý šum v rámci přesnosti (ale preprocessor to může filtrovatú

Sledoval jsi puntík nebo číselné souřadnice? Co vůbec myslíš tím brnem a benešovem?

Jaký je zdroj dat? NMEA GPS nebo nějaký "google location provider"?

Nemáš třeba nastaveno simulaci polohy?

hodnocení

0x

Jedno z jednoduchých vysvětlení:

Na chatě používám pro příjem internetu na ntb hotspot mého mobilu. Logicky mi ukazuje polohu jinde, mně konkrétně v Praze, která je od mé chaty cca 200 km daleko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]