Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze zapnout TV

Od: stepanem odpovědí: 6 změna:
Dobrý den mám televizi Sencor model hle 3201m4
Televizi jsem měl uskladněnou 6 let v suchém prostředí a běžela celkem ani né měsíc v kuse. Teď televize bohužel nelze zapnout. Rozsvítí se červená dioda, zapnu televizi a začne blikat zelená a červená, na displeji se objeví logo Sencor,.chvíli tam vydrží ale pak obrazovka zhasne, za chvíli se znovu objeví logo a tak pořád dokola. Poradíte čím to může být a jak ji popřípadě opravit? Děkují moc za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Těžko říct. Obvykle to jsou kondenzátory v napájecí části. Ale že by za normální (skladovací) teploty tak rychle nějaký odešel?

Taky se přikláním ke kondikum, ostatně jako u většiny závad dnešních spotřebičů, bohužel. Mám zkušenost, že dokážou pochcipat i bez používání, někdy vratne, jindy nevratně. Před lety jsem měl do zásoby pytlík nějakých snad 6800uF/16V v atypickým rozměru pro občasný opravy jednoho typu zařízení, kam se jiný nevešly. Ty nový kondiky měly po letech buď velkej svod a hrály se, nebo byly rovnou zkratovany. Každopádně část z nich se podařilo zase rozcvičit.
A ještě doplním, že ty kondiky jsem měnil u celý řady kusů při stáří cca 5-10 let a jednalo se o zařízení používaný řádově jen pár hodin ročně, mezi tím bez napájení.
riva

Snad odkaz na reformování takových kondenzátorů: odbornecasopisy.cz/...

Tak něco takovýho jsem si myslel, že jsem vynalezl taky a teď koukam, že jsem "objevil ameriku" :) Nabíjím měkkým zdrojem, hlídám proud, občas odpojím a měřím, jak rychle ještě padá napětí a procvičuju střídavě vybíjením do žárovičky.

kenav
hodnocení

0x

Ještě bych zkusil zapnout na 24h do sítě,na plosaku je baterie Zákaznický nedostupná a ta může být poletech vybita

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]