Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kávovar přetéká

Od: kafar odpovědí: 6 změna:

Zdravím, tento týden jsem koupil překapávač Sencor sce 3700bk s permanentním filtrem. Ihned jsem ho otestoval. Příprava sypaného čaje dopadla výborně. Čaj krásně natekl do konvičky, a byl chutný. Bohužel, u kávy nastal přesný opak. Po chvíli začala téct mimo konvičku - přímo na plotýnku, která má udržovat nápoj teplý a potom přes "rantlík" vytekla na linku. Opravdu nevím proč a vracet se mi ho nechce. Pomohlo by třeba vyměnit filtr za nějaký lepší nebo jsem k němu koupil špatnou kávu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mate manuál? Pak na str. 6 je stať..." Základní pravidla pro přípravu chutné kávy" a tam je informace, že pokud je káva moc jemně namletá, může mezi jiným přetéct spařovací komora, ta část s filtrem...a to je váš případ! Takže použijte správně namletou kávu. Nejlépe bude, když koupíte originál balení (stačí malé), určené pro tyto typy překapávačů...a odzkoušíte. Jo, a v návodu je upozornění na jemnost namleté kávy...Máme doma podobný a stejná počáteční zkušenost... Jo, a pokud budete používat papírový filtr, permanentní filtr nedáváte...taky str.6, ale vpravo nahoře

kafar
hodnocení

Moc děkuji. :) Papírové filtry používat neplánuju. Akorát bych se ještě chtěl zeptat, jak před nákupem poznám, že je káva vhodná pro můj kávovar? Na balení není uvedena žádná hodnota jemnosti. Na sáčku od kávy "Tchibo black and white" je uvedeno, že ji lze vařit v překapávači ale nepíšou tam, jak je namletá.

Rada firmy Tchibo...Káva by měla být ideálně namletá těsně před samotnou přípravou. Hrubost mletí na filtrovanou kávu připomíná kuchyňskou sůl. ..tedy středně jemná...tolik Tchibo

hodnocení

0x

Došlo k přetečení vrchem? Pak je filtr ucpaný (byl dobře vyčištěný?) nebo je káva příliš jemně namletá (nebo jí je použito příliš mnoho?).

kafar
hodnocení

Vrchem (u víka) nepřetéká. Dochází k přetečení u "trysky", která vede je nad konvičkou - voda teče po stěně kávovaru. V čistotě filtru problém určitě nebude. Po použití ho důkladně umyju pod vlažnou vodou a nechám uschnout. K té kávě: Do filtru jsem zkusil dát 2 plné polévkové lžíce. A co se týká jemnosti, tam si myslím problém nebude. Kávu jsem koupil už namletou a v návodu nebylo uvedeno, jak má být namleta.

kdosi

I když to v návodu třeba není uvedeno, tak hrubost namletí je celkem podstatná - příliš hrubá káva se nevyluhuje správně, příliš jemná udělá blátíčko, které filtr okamžitě ucpe a taky to pak nefunguje dobře.

Odborníci to mají ještě vychytané i podle druhu kávy a kdesi cosi, já jsem jen jednoduchý uživatel, ale tohle vidím a poznám taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]