Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač na vyčištění prachu v pc/notebooku

Od: weny odpovědí: 8 změna:

Zdravím,
řeším takový problém, a to čím vyčistit prach uvnitř pc, ale hlavně momentálně uvnitř notebooku.
Přemýšlím nad USB vysavačem. Nevíte o něčem? Je to použitelné? Máte zkušenosti?
Třeba toto:
alza.cz/...
Nebo je lepší volit raději něco jiného?
Použít raději třeba stlačený vzduch?
Nechci ale nic moc extra drahého.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Opravdu, i zadarmo je to drahé.

Zrovna včera jsem kamarádovi čistil PC-

Vzal jsem si ho na benzínku, a vyfoukal jsem ho kompresorem na dofukování kol, a byl opět zase jako nový.

Po spuštění kompresoru ho ale nechte chvíli foukat mimo, aby se vyfoukala zkondenzovaná voda ze zásobníku, a nevletělo Vám to rovnou do PC!

hodnocení

1x

Za pokus to stojí. Stlačený vzduch je však lepší. Ale ne ten v plechovkách. Chce to klasický kompresor. Ten poskytne dostatečný tlak vzduchu po neomezenou dobu.

A nemůže ten stlačený vzduch nějakým způsobem notebook poškodit? řeším stejný problém jako zadavatel a přemýšlím o tom, že bych vzal notebook do práce a vyfoukal ho stlačeným vzduchem tam.

So stlacenym vzduchom opatrne, pistol nemat uplne pri ofukovanej casti. Pozor na ventilator, vzduchom ho nikdy nevytacat do vysokych otacok, moze prist k jeho poskodeniu.

hodnocení

1x

Za pokus to rozhodně nestojí, ten USB vysavač vůbec nevysává a tak je zadarmo drahý. Běžné USB dává při 5voltech půl ampéry a což je 2,5W a s tím opravdu vysávat nelze. Malé ruční akumulátorové vysavače mají minimálně 10x větší výkon a taky bych jej nepoužil na čištění PC/notebooku.

Štětec oprášit a v jeho blízkosti hubici běžného vysavače, nebo stlačený vzduch. Stlačený vzduch má jednu nevýhodu - doma se to dělat nedá. Pokud nemáte kompresor, tak klidně i ten v plechovce.

vosikac*
hodnocení

1x

*jasne*Váš zmiňovaný USB vysavač je naprosto k ničemu!

Při použití kompresoru pozor na případnou vlhkost!

Jak bylo popsáno výše, ideální by mohlo být použití štětečku a vysavače*palec*

kiaransalee*
hodnocení

0x

Není to přímo na čištění vnitřků, ale klávesnici a ten binec pod čudlíkama, nebo různé drážky a výdechy to vyčistí perfektně. mám odskoušeno a divila jsem se, kolik věcí se v notebooku pod klávesama schovává. brrrr *blee*

bscom.cz/...

weny
hodnocení

No tak zrovna nějaký kompresor se mi kupovat nechce. Zrovna levné to asi taky nebude.

Jedině stlačený vzduch: alfacomp.cz/...

Kupovat vysavač by asi taky nevyšlo nijak levně, i když pokud by to bylo nejlepší řešení tak bych do toho i šel. Ale možná bych raději volil něco malého...

Jinak potřebuji právě vyčistit ten vnitřek notebooku. Chystám se jej rozdělat a něčím ten prach vyčistit. Problém je totiž v tom, že při zapnutí nějak hrčí větrák nebo co to je. Prý to může být prachem, takže to potřebuji pročistit. Horší bude pokud to tím nebude a budu muset jej měnit :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]