Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám dotaz, zda nevíte čím by se dala opravit díra v plastu pračky. Jedná se o plast, který je okolo bubnu. Teče přes něho voda, viz foto.
Takže díra ve vaně... ve kterém místě? Z fotky to není poznat...Pokud to je někde nahoře, šlo by to utěsnit patřičným druhem silikonu podle druhu plastu... Další možnost
Pokud je to spodní část, kde kde je teplý až horký prací roztok (vlastně i chemie), pak silikon bude mít problém.
Materiál vany
Vana pračky je nádoba, ve které je umístěn buben pračky. Po dobu praní je v ní prací lázeň, do které se prádlo v bubnu namáčí.
Materiál vany nepatří mezi nejznámější parametry praček, rozhoduje však z velké míry o její životnosti.
Plastové vany - Nejčastějším použitým materiálem je plast. Jeho výhodou je nízká hmotnost a vysoká životnost. Plast má také užitečné izolační vlastnosti a voda v něm tolik nechladne.
Carboran - Carboran je druh plastu, který je vyjímečně trvanlivý, mechanicky odolný a zároveň ekologicky šetrný.
Poliplex - Je vlastnostmi velmi podobný carboranu, jedná se v podstatě jen o jiný obchodní název.
Plastové vany praček jsou buď šroubované nebo svařované, takže hledat někoho, kdo plasty svařuje... a pračka pojede dále...
Nevím, odkud jste, tady odkaz jako příklad. Běžný servis praček vany většinou nesvařuje, ale mění za nové... Nebo doporučí pračku novou... Takže hledejte, volejte vyhlášený servis nebo raději kontaktujte "svářeče". Pokud dáte oblast, kde bydlíte, zkusím pohledat...
joooooo tak to taky nechápu, ale bohužel po sundání zadního krytu se objevila tahle díra, potřeboval bych poradit s kvalitním silikonem nebo tmelem, dík
Zkusil bych najít někoho, kdo sváří plasty, a zavařil to, silikonu bych moc nevěřil, to bude na chvíli.
Napadá mě ještě jedna možnost; ten otvor není velký, není mechanicky namáhán...mám dobrou zkušenost s epoxidovými tmely...třeba tento by mohl být vhodný. Uříznete kousek, uhnětete obě složky a ucpete díru s přesahem i uvnitř, něco jako nýt...je to dost lepivé, opravoval jsem stejným typem hliníkový výrobek...a drží...pak další plastový barel...vytvrzený tmel se dá pilovat, řezat, vrtat...ale to už nepotřebujete. A opravu zvládnete i doma bez speciálního zařízení...
Těch výrobců je hodně, je třeba vybírat i odolné vyšším teplotám, tedy ve vašem případě. Ale vybírejte tužší, NE TEKUTÝ...ten by vytekl dříve, než by ztuhnul...pokud budete kupovat jiný, než v prvním odkazu
děkuji za info, tahle varianta mě napadla, vyhlídl jsem si tenhle epoxidový tmel bison-lepidla.cz/...
Těžko radit, když nevíme o jaký plast se jedná. Já bych udělal pokus: Někde na vaně (ne na díře) bych jemným brusným papírem zmatnil malý kousek, pak bych ho pomocí uchošťouru natřel sekundovým lepidlem, nechal cca 10 minut zaschnout a pak na místo nějakým běžným (nejlépe asi epoxidovým) lepidlem nalepil malé dřívko. Když to druhý den bude držet, tedy nepůjde to odloupnout, tak bych tímto postupem (bez dřívka) zalepil díru.
Svařuje se to polypropylenem. Obtaťte na někoho kdo svařuie bazény, nárazníky ... Mě se vrátil nešroubovaný, ale svařovaný buben po výměně ložisek s poškozením - prasklinou. Mluvil jsem se šéfem podniku, jakým materiálem si to mám zavařit. Potvrdil - polypropylén, kterým ten buben povýměně ložisek oni opět spojují. Pokud máte obavy z materiálu - odřežte si přídavný materiál z některých výztuh. Svařované místa musí být oškrabány - odstranit zoxidovaný materiál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.