Nejste přihlášen/a.
měl jsem USB nabíječku na telefon. Ze dne na den (den předtím ještě nabíjela) prostě přestala fungovat. Prostě nula voltů na inkriminovaných pinech.
jak ji opravit? Blbě se to ni dostává. buď je to slepený nebo na "háčky"
A měřil jste na konektoru nabíječky nebo na konci kabelu? Nový, funkční kabel nepomůže? Nefunguje ani na jiném mobilu?
Jasně, kabeláž jako problém jsem vyloučil jako první, abych nehonil neexistující duchy, měřil jsem i na pinech individuálně měřákem, potom usb testovacím gadgetem.
Naměřil jsem nějakou kapacitní vazbu na všech pinech. (50Hz s vysokou impedancí.), jinak s tejnosměrně nulu všade
Pokus o opravu by měl smysl jen z výukových důvodů nebo jak to nazvat. Prostě ze zvědavosti co je uvnitř a jestli se to dá opravit. Ale pokud je to slepené nebo svařené, tak to nikdy nedáte dohromady.
Taky může být vadný kabel, což by nebylo ze dne na den, to by se projevovalo postupně. Stejně jako problém s kondíky. Spíš bych tipoval nějakou pojistku, ale tyhle věci jsou stavěné tak, že když padne pojistka, je za ní nějaký problém. (No pořád lepší než nabíječky powercube, které dokáží vyhodit celý byt (ne jen jistiš zásuvek, ale i hlavní jistič), kdybych se o tom nedočetl v recenzích, že to udělalo i jiným lidem, myslím, že to byla náhoda, ce se prostě někdy stane.)
Každopádně z výzkumných důvodů bych to nějak vypáčil, prohlídnul, proměřil kondici kondíků... ale nedělal bych si naděje na možnost opravy, pokud by se povedla, byl by to spíš bonus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.