Nejste přihlášen/a.
chtěl bych se zeptat: v panelovém bytě při zapnutí lustru led žárovky filament slabě svítí. Při klasické led žárovky svítí normálně. Nevíte čím to je? Žárovkou to není. Po nějaké době jsem zjistil, že na společné chodbě nesvítí stropní světlo a divně bzučí. Asi zdroj? Je možné, že to může takto ovlivnit filament led žárovku? Když to potom břestalo bzučet zárovky svítí normálně. Díky
0x
Filament LED zpravidla mají odlišný (jednodušší) předřadník, takže pokud mohou svítit i na svodový proud vadného svítidla na stejném okruhu.
no jo, ale to světlo je na chodbě společné části, které nefungovalo a vydávalo bzučivý zvuk.
Elektroinstalace v bytě má jiný okruh na stropní světlo, které slabě svítilo. Jako že světlo na chodbě a světlo v bytě nemá nic spolu společného.
Přesto mohou být oba okruhy na stejné fázi.
V paneláku je rozvod dvojvodičový (TN-C) nebo trojvodičový (TN-C-S)?
v bytě je TN-C-S. 3+N+PE
Ještě otázka jako na stejné fázi i když já vypnu jistič na světla mě světla nesvítí tak na chodbě stále svítí. I tak se to dělá, že je to tak udělané? Panelák asi z roku 1984. Elektroinstalace by měla být všude už nová měď kromě světel v bytě to je ještě hliník.
Tak by mě zajímalo co to mohlo být.
0x
Svítila slabě i v jiné místnosti. Klasická žárovka ok. Když to světlo na společné části bzučelo tak tyto žárovky slabě svíttila, když přestalo na chodbě to světlo asi zářivka bzučet tyto žárovky zase normálně svítí. Proto je mi to divné. Teď je na společné chodbě světlo opravené a světla svítí normální. Proto musí být spojitost bzučení zářivky a těchto světěl jinak nevím. Možná bych to přirovnal jako trafo nebo něco takového ten zvuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.