Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s televizí

Od: wotsar odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

mám asi rok starou televizi JVC lt-65vaq8235 a stále častěji se setkávám s různými problémy. První je ten, že TV nechtěla načíst Harddisk, příčemž na PC nebo jiné TV mi funguje normálně, i když jsem jej formátoval, tak se stále TV chovala jako by Harddisk nebyl připojen.

Koupil jsem tedy jiný Harddisk, který mi dlouhou dobu na této TV fungoval, ale když jsem se chtěl včera podívat na film, tak se mi na TV po připojení Harddisku objevila chyba, že Harddisk byl údajně poškozen, přičemž na PC a jiné TV fungoval. Když jsem jej formátoval, tak opět začal fungovat.

Kromě toho se mi už párkrát stalo, že jsem si chtěl přehrát na TV film z Harddisku a při pokusu o spuštění filmu se mi na obrazovce objevila hláška, že formát filmu není podporován, pustil jsem si tedy jiný film a když jsem cca po 2 hodiných zkusil pustit ten předchozí, tak už to fungovalo a žádnou chybu mi to nepsalo.

Poslední problém je ten, že když někdy TV zapínám, tak se mi jen zobrazí logo Android TV a televize se sama od sebe vypne a zapnu jí až na druhý pokus.

Má někdo z Vás s těmito problémy zkušenosti? Uvažuju totiž o reklamaci, ale zase nechci znova komplikovaně tahat tak obrovskou TV do auta a vézt jí na prodejnu, aby mi po 2 týdnech řekli, že reklamace je zamítnutá, navíc mám jen originální účtenku, ale nemám již originální krabici od TV.

Díky za všechny rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Podobné problémy jsem taky kdysi řešil.
Milión flešek, externí disky a podobně. Chaos, zmatek panika.
Udělal jsem radikální řez, pořídil si NAS, všechno dal tam a od té doby je klid. NAS si spokojeně vrní na druhé straně baráku, ani o ní nevím a jako bonus všeho tam mám i zálohy dvou kompů. Za mě ideální řešení.
Pravda nákup něco stojí, ale vyplatilo se to.

hodnocení

1x

Jestli je disk napájený z USB, tak by mohl být přetížený zdroj.

111®
hodnocení

0x
Nejdrive bych ji vypnul pres noc ze zdi. Rano zapnout a uvido se.

kmet
hodnocení

0x

Vyprdnout se na staromódní harddisk, používat USB flashdisk, kolik dneska stojí takový 256 GB?

wotsar
hodnocení

Externí harddisk mi nepřijde nijak staromódní, už jen z toho důvodu, že se tam vejde více obsahu, než na flashku.

lmgify

To nevypadá na problém s HDD, ale s logickou strukturou na paměťovém médiu nebo její reprezentací v paměti TV. Škoda, že před formátováním toho disku nezkusil tazatel nejdříve vytáhnout TV ze zásuvky, aby se zjistilo, který z těch problémů to je.

Koukal jsem po novém firmware pro tu TV a nic nenacházím. Vypadá to, že je to model čistě pro ČR. *nevi*

kmet - vychvalovat flešku může tak akorát někdo, kdo o tom nic neví. Fleška je nejzranitelnější médium, velmi často poruchové a nespolehlivé, které není určeno k archivaci, ale jen k přenosu souborů z jednoho zařízení na druhé. Harddisk není nic staromódního, ale běžné zálohovací médium. Je úplně normální, mít své soubory na několika pevných discích, případně na NAS. Pak lze přehrávat cokoli, kdekoli bez problému.

lmgify
hodnocení

0x

Podle mě je buď neodladěný firmware nebo nějaká chyba v desce způsobující špatné zápisy/čtení z paměti.

Zkus dohledat nový firmware, zavolat na českou podporu, kde se dá stáhnout, jinak bych jim to vrátil čistě kvůli tomu dvojitému zapínání, kdy se to ani neumí samo zapnout.

111®
hodnocení

0x
A rozjede se disk po připojení k Tv? Neni dlouhy kabel ze se nerozjede?
wotsar
hodnocení

Jo, po připojení se rozjede, kabel nemá ani půl metru.

hodnocení

0x

Já jsem si před pár lety koupil televizor JVC, po druhé reklamaci mi vrátili peníze.

Co se týká nahrávání a přehrávání, taky jsem to zkoušel, nechal jsem toho. Setkal jsem se s názorem, že to výrobci moc nepodporují, že to co se na jedné televizi nahraje na jiné to mnohdy přehrát nelze.

111®
Ano koduji si to, nebo si formatuji disk. A nejde to prehrat ani v PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]