Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedno DVD nejde přehrát

Od: mikez* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám problém s DVD přehrávačem. Nechce mi přehrávat jedno originální DVD (nedokáže ho načíst a má problém s roztočením). Všechno ostatní přehrávač přehrává naprosto bez problémů, jen to dané DVD ne. Disk jsem zkoušel přehrát na více přehrávačích, všechny ho přehrály bez problému (tam tedy problém není). V čem by tedy mohl být problém? Předem děkuji za odpověď. :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

S tím nic nenaděláš. Prostě si s ním optika a elektronika přehrávače neporadí. Svého času jsem měl podobný problém s DVD k jednomu časopisu o počítačích. Ač byla lisovaná, někdy se načíst nedala vůbec.

Řešením by bylo udělání kopie na jiný disk.

mikez*
hodnocení

Stejně mě to ale zaráží. Jelikož to je normální drahé DVD a ne žádný levný šmejd.

hodnocení

0x

Cena už dávno není zárukou kvality...

Není to Pioneer, nebo Philips? S těma nebývají dobré zkušenosti ohledně "stříbrných koleček"

doplněno 25.07.10 04:32:

Mě jen zaráží poznámka má problém s roztočením - to nebude problém optiky ani elektroniky. CD/DVD se vždy musí roztočit, až pak do hry vstupuje to ostatní. Když s jinými disky není problém, nedochází k prokluzu?

mikez*
hodnocení

Prehrávač je Hyundai. Je to možné, když ho zapnu slyším, jakoby to nějak drhlo a nedokáže ten disk pořádně roztočit...

hodnocení

0x

Pokud jej neroztočí, tak jej ani nenačte a měla by se objevit hláška, že žádný disk není vložen. Opravdu nejlepší řešení udělat kopii.

mikez*
hodnocení

Ten přehrávač se ho ale snaží roztočit, ale nedokáže nabrat rychlost a jak jsem řekl, jakoby drhne. Ten disk je jinak naprosto v pořádku, bez škrábanců a nečistot, takže prostě nechápu, jak je to vůbec možné. Chyba při výrobě?

DVD si kupuju, abych se na něj mohl dívat a ne, abych si musel dělat kopii (to jsem mohl udělat rovnou, ale radši jsem si ho koupil).

hodnocení

0x

Škrábance a nečistoty opravdu nemohou bránit v roztočení. Deformace, přilišné vyosení středového otvoru, přiliš tenký u středu . to mohou být příčiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]