Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využití ovladače

Od: miron odpovědí: 7 změna:

dobrý večer, děda má setobox MAXXO, který má dva ovladače: ten složitější je pro uvedení setoboxu do provozu a ten jednoduchý pro běžné užívání právě třeba staršími diváky. Ten důležitější se mu povedlo před časem mechanicky poničit a nyní došlo k rozladění setoboxu. Tak se chci poradit, jestli jako náhradu pro účel naladění použít univerzální ovladač VIVANCO UR82. V jeho návodu není jako ovládaný přístroj setobox uveden. Jsem si jist, že je funkční, ale v tomto případě jsem ho nespároval s uvedeným setoboxem. Prostá otázka tedy zní, je možné uvedený univetzální ovladač využít pro ovládání setoboxů, najde se někdo z praxe?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

Univerzální ovladače jsou dvou typů:

1. Mají v sobě databázi přístrojů, které dovedou ovládat a u nich se toto nějakým způsobem navolí. Dost často metodou pokus a omyl, protože řada přístrojů používá stejné kódování pro většinu funkcí.

2. Jsou učící se a potřebují funkční originální ovladač a postupem v návodu se naučí kódy podle originálu.

hodnocení

0x
Těch univerzálních mám plný šuplík,
Pokaždé něco nefungovalo, třeba po zmáčknutí nějakého tlačítka se přístroj vymazal, přenastavil, atd..,
Nejjistější je koupit dálkové přímo na váš set-top box.
Jsou firmy které to dělají.
Jen se obávám, že cena ovladače se bude blížit ceně kompletniho settopboxu :( Nemá treba nějaký známý settobox se stejným ovladačem k zapůjčení pro nastavení? Taky myslím některé telefony s infraportem jsou schopny s nějakou aplikací fungovat jako ovladač.
miron
hodnocení

děkuji všem za dosavadní reakce, cena nového nového náhradního ovladače je pro mne neakceptovtelná; rozhodl jsem se navštívit nejbližší radiotelevizní servis s tím, že je požádám o opětovné naladění setoboxu a sladění s tím jednoduchým pro dědu. Zároveň si tím potvrdím, že to odladění je jen důsledek bouřky, že je jinak v pořádku. Vycházím z toho, že děda si už zvykl na ten režim. Takový provoz nám fungoval bezproblémově přes tři roky. Jen jsem se chtěl dopátrat, jestli vůbec ten univerzální ovladač může být použit i pro setoboxy, jak jsem naznačil ty tam nejsou uvedeny - když už budu v tom servisu, tak se na to samosebou přeptám.

hujer

Hmmm, prosím dej vědět tady do poradny na kolik tě to vyšlo. Žiju v představě, že opravna (servis) si naúčtuje víc než

nový STB pro dědu ... Díky

Ovladače na Maxxo jsem našel za 200-300. Opravář si řekne o to samé, ale spíš o víc.

hodnocení

0x

Každý univerzální ovladač by měl jít naladit s určitým přístrojem, který má dálkové ovládání. Chce to dát univ. ovladač do režimu, kdy bliká let kontrolka, ručně zapnout ten setopbox, namířit ovladač na přístroj a mačkat tlačítko pro vypnutí. Jakmile se přístroj vypne, tak počkat několik vteřin a ovladač je naladěný. Možná nebudou fungovat všechna popsaná tlačítka tak, jak by měla, ale alespoň něco.*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]