Nejste přihlášen/a.
dobrý večer, děda má setobox MAXXO, který má dva ovladače: ten složitější je pro uvedení setoboxu do provozu a ten jednoduchý pro běžné užívání právě třeba staršími diváky. Ten důležitější se mu povedlo před časem mechanicky poničit a nyní došlo k rozladění setoboxu. Tak se chci poradit, jestli jako náhradu pro účel naladění použít univerzální ovladač VIVANCO UR82. V jeho návodu není jako ovládaný přístroj setobox uveden. Jsem si jist, že je funkční, ale v tomto případě jsem ho nespároval s uvedeným setoboxem. Prostá otázka tedy zní, je možné uvedený univetzální ovladač využít pro ovládání setoboxů, najde se někdo z praxe?
Univerzální ovladače jsou dvou typů:
1. Mají v sobě databázi přístrojů, které dovedou ovládat a u nich se toto nějakým způsobem navolí. Dost často metodou pokus a omyl, protože řada přístrojů používá stejné kódování pro většinu funkcí.
2. Jsou učící se a potřebují funkční originální ovladač a postupem v návodu se naučí kódy podle originálu.
děkuji všem za dosavadní reakce, cena nového nového náhradního ovladače je pro mne neakceptovtelná; rozhodl jsem se navštívit nejbližší radiotelevizní servis s tím, že je požádám o opětovné naladění setoboxu a sladění s tím jednoduchým pro dědu. Zároveň si tím potvrdím, že to odladění je jen důsledek bouřky, že je jinak v pořádku. Vycházím z toho, že děda si už zvykl na ten režim. Takový provoz nám fungoval bezproblémově přes tři roky. Jen jsem se chtěl dopátrat, jestli vůbec ten univerzální ovladač může být použit i pro setoboxy, jak jsem naznačil ty tam nejsou uvedeny - když už budu v tom servisu, tak se na to samosebou přeptám.
Hmmm, prosím dej vědět tady do poradny na kolik tě to vyšlo. Žiju v představě, že opravna (servis) si naúčtuje víc než
nový STB pro dědu ... Díky
Každý univerzální ovladač by měl jít naladit s určitým přístrojem, který má dálkové ovládání. Chce to dát univ. ovladač do režimu, kdy bliká let kontrolka, ručně zapnout ten setopbox, namířit ovladač na přístroj a mačkat tlačítko pro vypnutí. Jakmile se přístroj vypne, tak počkat několik vteřin a ovladač je naladěný. Možná nebudou fungovat všechna popsaná tlačítka tak, jak by měla, ale alespoň něco.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.