Nejste přihlášen/a.
16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
bery®
0x
Jak přesně je potřeba proud vědět? Leccos napoví rozměry trafa, případně bych zkusil ho na nějakou dobu zatížit třeba žárovkou na odpovídající napětí a předpokládaný odhadovaný proud a hlídal jeho teplotu. Už i pokles napětí po zatížení pomůže odhadnout jmenovitý proud.
0x
Více typů zde allegrolokalnie.pl/...
Pokud je tam i další vinutí s větším počtem závitů, pak by byl primar na 220V
kare
Jen 4 vývody.
Když jsem to předběžně dával do online kalkulačky pro transformátory tak mi také neseděl počet závitů jenže...
Pokud se podíváme do odkazu od @bb tak má být prim. 220V 0,15A sec. 12,5V 3,9A.
Bohužel jsem to vytahoval z nějakého nedodělaného bastlu, takže původní účel nejasný.
Když jsem to předběžně dával do online kalkulačky pro transformátory tak mi také neseděl počet závitů jenže...
Pokud se podíváme do odkazu od @bb tak má být prim. 220V 0,15A sec. 12,5V 3,9A.
Bohužel jsem to vytahoval z nějakého nedodělaného bastlu, takže původní účel nejasný.
111®
0x
Jestli je to výstupní audio trafo tak plecjy nejsou skladany střídavé a trafo je se vzduchovou mezetou danou izolační vlozkou.
0x
Tak podla toho polskeho dokumentu je to trafo 220V / 12V a prud okolo 3A, ale pri tak starom kuse s otaznym prostredim pri skladovani by som to dal do zberu ako med a zelezo. Teraz je bezne v sieti aj 240V, co znamena pretazeny primar a prehrievanie, izolacny stav je tiez otazny.
bery®
Zas starý trafa a spotřebiče obecně, byly víc dimenzovaný, bráno podle tehdejších měřítek, dneska je všechno tak na 170V ![:) :)]()
Ovšem na druhou stranu, sám mám zkušenost, kdy se mi povedlo ugrilovat starou ruskou autonabijecku, která měla jen tvrdý trafo, 4 diody, 10A ampérmetr a přepínač 6/12V řešenej otočením bajonetu krytky pojistky. A samotnou 10A pojistku, trubičkovou, původně, ale furt se vyhrivalo to její pouzdo ... Takže musela pryč. Taky rozsah toho 10A ampérmetru při víc vybitý baterce ani nestačil. Až jednou nestačilo ani to trafo. Ale zrovna u takhle zapojený nabíječky je díky charakteristice baterky každej volt sakra znát, když baterka se chová vůči nabíječce jako taková velká zenerka![:) :)]()
Ovšem na druhou stranu, sám mám zkušenost, kdy se mi povedlo ugrilovat starou ruskou autonabijecku, která měla jen tvrdý trafo, 4 diody, 10A ampérmetr a přepínač 6/12V řešenej otočením bajonetu krytky pojistky. A samotnou 10A pojistku, trubičkovou, původně, ale furt se vyhrivalo to její pouzdo ... Takže musela pryč. Taky rozsah toho 10A ampérmetru při víc vybitý baterce ani nestačil. Až jednou nestačilo ani to trafo. Ale zrovna u takhle zapojený nabíječky je díky charakteristice baterky každej volt sakra znát, když baterka se chová vůči nabíječce jako taková velká zenerka
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]