Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám u čerpadla na vodu jistič, který jsem ovládal dálkovým ovladačem (černá placička se dvěma tlačítky). Prostě jsem zmáčknul jedno tlačítko, čerpaqdlo se spustilo, zmáčknul jsem druhé tlačítko a čerpadlo vyplo.. Bohužel jsem ztratil ten ovladač a vúbec netuším, kde a jak ten ovladač koupit.. Múžete mi prosím někdo poradit, jak postupovat?
Tak bych zkusil mrknout do rozvaděče zda tam není někde přijímač k tomu ovladači. Nemyslím si, že čerpadlo samotné by mělo dálkové ovládání, ale že se bude ovládat ten stykač na obrázku. Pokud nebude v rozvaděči tak zkoumej kde by mohl být někde v blízkosti čerpadla či rozvaděče umístěný...
Těžko říct jaké kódování se tady používá. Dnes je nejčastější 1527. Pak si pořídíte libovolný ovladač, namátkou vi.aliexpress.com/... a přijímač potřebujete nastavit na příjem tlačítka A (zapnout napájení) a B (vypnout napájení). Máte tam LED které ukazují jestli se vám podařilo dostat přijímač do režimu učení.
Nebo se na to vykašlete a pořídíte si spárovaný přijímač s vysílačem.
A nebo se zmodernizujete a přejdete na smart přijímač (pokud tam máte wifi), který můžete ovládat z celého světa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.