Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkový ovladač k jističi

Od: ivan* odpovědí: 14 změna:

Ahoj, mám u čerpadla na vodu jistič, který jsem ovládal dálkovým ovladačem (černá placička se dvěma tlačítky). Prostě jsem zmáčknul jedno tlačítko, čerpaqdlo se spustilo, zmáčknul jsem druhé tlačítko a čerpadlo vyplo.. Bohužel jsem ztratil ten ovladač a vúbec netuším, kde a jak ten ovladač koupit.. Múžete mi prosím někdo poradit, jak postupovat?

Dálkový ovladač k jističi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle mě bude pod krytem jističů schovaný nějaký 434mhz modul, který ovládá ten stykač...

ivan*
hodnocení

Takže rozebrat tu skříň?

ivan*
hodnocení

Jooo, tak uvnitř je krabička s anténou - evidentně to je ten dálkový modul...

Dálkový ovladač k jističi #2
Dálkový ovladač k jističi #3

hodnocení

2x
Zatím určitě nemůžeme, protože budete muset dát aspoň přesný typ onoho přijímače, který pravděpodobně ovládal ten stykač vpravo. Možná bude někde schovaný uvnitř.
Než cokoliv budete dělat, vypněte jistič předřazený tomuto rozvaděči.

hodnocení

2x

Tak bych zkusil mrknout do rozvaděče zda tam není někde přijímač k tomu ovladači. Nemyslím si, že čerpadlo samotné by mělo dálkové ovládání, ale že se bude ovládat ten stykač na obrázku. Pokud nebude v rozvaděči tak zkoumej kde by mohl být někde v blízkosti čerpadla či rozvaděče umístěný...

Ještě možná záleží odkud to čerpadlo ovládáš, on ten přijímač má taky nějaký dosah a může být nainstalovaný třeba místo nějakého původního "ručního" ovládání... Tedy úplně někde jinde...

hodnocení

0x
Jak postupovat? Tak v tomto případě, pokud chcete radu, dejte typ čerpadla, výrobce...i označení "jističe". Jinak to je pro nás jen informace, že jste ztratil ovladač...a nemůžete dálkově ovládat čerpadlo...
ivan*
hodnocení

takže to foto jističú nestačí? Čerpadlo s tím podle mne nesouvisí, je to prostě zapnuto/vypnuto a u toho je spotřebič - v tomto případě čerpadlo..

Myslel jsem že dle foto té skříně, která čerpadlo ovládá, nějaké informace dává..,.

Nedává vůbec...

ivan*
hodnocení

Jo, byl tam modul s anténkou. Díky, zkusím se obrátit na firmu na štítku...

Dálkový ovladač k jističi #4
Dálkový ovladač k jističi #5

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, napište do Hadexu, určitě ochotně poradí, který uni ovladač u nich koupit a jak programovat.

Musí být ovladač od Eniky... Nejde UNI

kenav
hodnocení

0x

A co bylo na místě kde jsou stopy po vyhoření?

riva
hodnocení

0x

Těžko říct jaké kódování se tady používá. Dnes je nejčastější 1527. Pak si pořídíte libovolný ovladač, namátkou vi.aliexpress.com/... a přijímač potřebujete nastavit na příjem tlačítka A (zapnout napájení) a B (vypnout napájení). Máte tam LED které ukazují jestli se vám podařilo dostat přijímač do režimu učení.

Nebo se na to vykašlete a pořídíte si spárovaný přijímač s vysílačem.

A nebo se zmodernizujete a přejdete na smart přijímač (pokud tam máte wifi), který můžete ovládat z celého světa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]