Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zespoda teče lednice, proušťouchnutí nepomáhá

Od: rulda odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

po cca roce a půl se nám doma zase dělají pod lednicí loužičky. Prostor nad odtokovým kanálkem byl zase plný vody, tudíž jsem kanálek prošťouchl a ono nic. Pak jsem tedy šel ještě hlouběji a pořád žádný efekt. Zdá se mi, že tam ani žádné nečistoty nejsou. Minule jsme měli stejný problém a vyřešili jsme to tím prošťouchnutím. Používám potažený měkký drátek, cca 20 cm dlouhý. I když jsem s ním zajel až na max, nic. Budu rád za případné rady jak se s tímhle problémem vypořádat. Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Moji radu najdete zde: poradte.cz/...

rulda
hodnocení

Zdá se, že to skutečně zabralo. Po metrovém prošťouchnutí už se mi pod lednicí loužičky netvoří, zaklepat. Dřív tam byly do pár minut. Díky moc.

Nemáte zač, jsem rád, že jsem pomohl ! :)

sss
hodnocení

0x

Tak to protáhni až ven, né.

rulda
hodnocení

To bych musel rozplést drátek, zkusím, ale i tak asi nebude dostatečně dlouhý.

rulda
hodnocení

Tak jo, použil jsem silnější drátek, který má púřes půl metru, něco málo se na něm uchytilo, ale skrz šel normálně víceméně. Netuší, kde měl ale vylézt, zezadu určitě ne.

Na naší lednici končí odtokový kanálek ve vaničce vzadu dole u kompresoru.

rulda
hodnocení

Žádnou vaničku jsem vzadu nenašel. Neteče to zezadu ale ve předu, v blízkosti podpěrných nožek. Máme lednici 2dv. Goddess RDD0144GW8AF.

Když tam nemáte vaničku, tak kam ten drát kouká? Vidíte jeho konec? Někam ta voda musí natéci a teplota kompresoru ohřívá tu nádobku, do které to kape a odpaří se to.

hodnocení

0x

cca 20 cm dlouhý.***tak je jasně vidět, že je to krátké. Třeba struna ze sekačky, Pokud neuspějete, koukněte se na zadní stranu lednice, zdali tam vidíte ten drátek. Páč občas se stane, že nad kompresorem je vanička, do které to kape a je plná humusu, že to již nechce pustit vodu. Tak je to třeba vyčistit.

Přesně rak, strunu do sekačky jsem posledně na chalupě použil taky, máma s pletací jehlici neměla šanci ti prostouchnout a furt vytirala louži:) Vešlo se tam odhadem určitě přes metr.

odhadem určitě přes metr***to je nějak hodně, páč vzadu je hadička 15-20cm...

Když je pod chladicí části ještě mrazák a celková výška lednice je cca jako výška chlapa, je i hadička o "trochu" delší:) On už ten žlábek není hned u dna lednice, ale cca 20-25cm nad ním+ k tomu ta výška mrazáku (mínus teda výška kompresorku od země, aby to bylo úplný ). Takže hadicka začíná asi tak nad pupkem a končí kousek nad kotníky:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]