Zdravím du s otázkou jestli set top box umřel nebo co s ním je. Včera ještě fungoval normálně,dnes dopoledne nešla elektřina od té doby co elektřina opět jde set top box nefunguje. Kontrolka nesvítí, a když se snažím zapnout ho přes tlačítko na něm tak chvíli problikává červeně a pak opět zhasne. Model je arris VIP1113
Jen střílím od boku - takhle se projevují vadné kondenzátory ve zdroji. Může to jít celé roky, pak se to vypne a už to nenaběhne (zažil jsem to u více věcí).
Zkouším hledat ten váš stb a koukám, že má externí zdroj, co to zkusit s jiným zdrojem stejného napětí (zřejmě 6V, ale v nouzi by i 5V mohlo stačit).
Plně se přikláním k těm vyschlým kondikum, u těchhle věcí jsou obvykle dimenzovaný+- přesně na dobu záruky, zkušenost mám v řadou spotřebičů. Oprava obvykle na pár minut a kondiky i kvalitnější za pár korun, nebo klidně z něčeho vyndany použitý kvalitní, případně, pokud se vejdou, i s vyšší kapacitou a uz to bude navěky.
Doma jsem našel jen zdroj 12V/1A, zdroj od stb je 6V/1,67A. Můžu to zkusit nebo raději ne, elektronika jde úplně mimo mě tak abych to třeba neodpálil úplně.
Vyšší volty u kondiku nejsou potřeba (i kdyz5ani na škodu, pokud to rozmery dovolí), už původní bývají podle mě napěťově často skoro předimenzovaný, 16V na 5V větvi a tak. Adaptér 12V místo 6V by vnitřní spínaný regulátor možná přežil, záleží, co je zač a jestli teda zrovna kondik na jeho vstupu není třeba je 10V, to by bylo veselo Pro laika bych na začátek zkusil na ten adaptér připojit třeba autozarovicku 12V/5 nebo 10W, jestli ji rozsvítí částečným jasem. Pokud ne a bude jen tise cvakat nebo pískat, je to kondikem v něm. Nebo, pokud ma box USB port, dát do něj aspoň takovej ten modrej volt/ampér metr za 40 kaček z Číny, jestli je tam 5V, nebo bude napětí padat, případně jenom blikat dispej.
Hlada, jak jsem psal, záleží na jeho vstupním regulátoru. Někdo taky může v dobrý víře použít místo 6V spinanyho adapteru "6V" měkkej adapter s trafem, kterej bez zátěže kolikrát těch 12V vyfitrovanych dává, takže by na to vstup dimenovanej být klidně mohl, ale bez otevření a kontroly bych to, pravda, neriskoval. Viz třeba starý nabíječky od Nokie, uvedeno 3,7V a bez zátěže davaly i přes 12 I jejich pozdější spínaný "5V" davaly cca 6,5V, takže jejich pozdější použití s ufiknutim konektoru a jeho nahrazením usb konektorem je omezeny.
Jak vidím, tak má externí adaptér. Tyto adaptéry celkem běžně odcházejí. Zkuste spustit s jiným adekvátním adaptérem, jestli najdete, třeba ještě naběhne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.