Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat filmy na DVD a Blu-ray do NAS úložiště

Od: martinex odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chtěl bych filmy na DVD a Blu-ray dostat do NAS úložiště, tak abych k nim měl přístup z televize - ideálně ve formě náhledů jednotlivých filmů a v plné kvalitě bez komprimace. Poradíte mi prosím, jak na to? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Slovo které hledáš je že je potřebuješ "ripnout", budeš k tomu potřebovat minimálně DVD a BluRay mechaniku do počítače.

DVD umí RIPnout i VLC ale prý s tím bývaly problémy, já jsem úspěšně používal DVDbackup ale nevím jestli pro windows. Pak je ještě MPlayer.

S BluRayem neporadím, tam je hodně kurvítek které to někdy ani nedovolí přehrát v plné kvalitě natož uložit. Měl by fungovat MakeMKV ale s tím nemám vůbec zkušenosti.

hh
hodnocení

0x

Překomprimovat to do mkv nebo jiného formátu, který zvládne vaše televize... Na Blu-ray už to je beztak komprimované...

Já si naladím streamovací server do televize a přehraju to přes webovou stránku, je tam všechno než někde řešit lokální úložiště, to je na elektrice za rok dražší než si zaplatit zhruba 4 stovky (To rád zaplatí kámoš, Když mu to nastavím i do jeho TV, ne já) za streamovací server.

Ovšem EU začíná pomalu ty streamovací servery blokovat, takže záměrně nebudu uvádět, o jaký se jedná

Jedna z těch možností ti zajistí filmy které sis zaplatil na "věky" dopředu a druhá může kdykoliv zmizet, takže pokud někdo preferuje se na své filmy po nějakém čase znovu podívat (ne jen ze svých vzpomínek), lepší volba je zřejmá

martinex
hodnocení

hh: Vzhledem k tomu kolik utrácím za fyzické nosiče, je pro mě spotřeba elektřiny NAS úložiště bezpředmětná. Právě proto, že Blu-ray už je zkomprimovaný, tak jej nechci komprimovat ještě jednou - hledám řešení, které ten disk převede 1:1 do NASu a udělá podobný náhled, jako mám u filmů zakoupených na Apple TV.

hodnocení

0x

Zkus něco z toho. Další možnosti zde. Ještě tohle.

Já mám většinu filmů na NAS ve formátu mp4, mkv, nebo avi- to ty starší.

doplněno 26.08.24 21:22:

K ripování DVD používám program DVD Fab, tam lze snadno odstranit i reklamy (pokud je to originální DVD).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]