Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se vás zeptat, kdo máte fotovoltaiku, jestli je normální, když je třeba teďka zataženo a prší a je poledne, že FVP vyrábí tak cca 1-1,5% nominálního výkonu? A to mám nejdražší MPPT. Tak si tak říkám, zda by PWM nebylo účinnějśí?
Jaké máte prosím zkušenosti s výkonem, když je stín resp. není optimální osvětlení na panel? Vím, že se říká, že v zimě to vyrobí 5% no ale mě to teď ukazuje 1,5% - chápu že teplo a zataženo je horší než mráz a zimní sluníčko, ale že takhle malý výkon mě překvapilo.
Pravda, nejsou to oboustranný panely
Dobre rano, vitajte vo svete fyzikalnych zakonov, ktore sa neriadia zelaniami zelenych komunistov. Ziadny zazracny regulator nevyriesi slabo osvetlene panely. Mozete si za par korun kupit luxmeter v cinskom obchode a merat, kolko luxov to ukazuje na priamom slnku a kolko, ked je kvalitne zamracene. Priblizne v rovnakom pomere bude aj vykon panelov.
Takže to je normální že ve stínu či pod mrakem dává jen setinu?
Takže moonlighting a nebo osvětlení kandelábru asi nic nedá co?
A PWM by na tom byl ještě hůř? Na něm vidím jenom že to bliká, když je světlo, ale nemám přístup do tak podrobný grafů jako na MPPT.
Já vím že se říkalo že tyhle nebo tam ty panely jsou lepší protože berou i rozptýlené světlo a tak dále No beztak člověk pak koupí něco levnýho a na nějaký kategorizace mono/poly/amorf kašle (beztak to je dáno hlavně cenou výrobní technologie), když 1 m2 panelu = 220 Wp šel koupit od 600 korun
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.