Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přívodní kabel v polystyrenu RD

Od: fidorka odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, je to tak špatně? Že přívodní kabel není v chrániče v polystyrenu? Montáž prováděl elektrikář. Přijde mě že ta chránička je pak úplně k ničemu když cca 10 cm vede kabel bez chráničky v polystyrenu.
Neno to tak může být?

Přívodní kabel v polystyrenu RD
Přívodní kabel v polystyrenu RD #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Taky zalezi, jaky privodni kabel. Pokud z pojistkove skrine k elektromeru, tak by mel byt v chranicce i pres pruraz, ale jinak byt nemusi.
fidorka
hodnocení

Hlavní přívodní kabel pro RD kabel 4x10. Takže je to tak v pořádku že je kabel cca 10 cm na volno (bez chráničky) v polystyrenu? Přebal aby to nechytlo nebo něco.
Nejsem elektrika tak se radši ptám. Měl jsem to nachytané že to elektrikář protáhne v chrániče cele a né že takový kus nebude v chrániče
Neni, chranicka by mela byt i pres pruraz.
fidorka
hodnocení

Děkuji za odpověď.

tj
hodnocení

2x
Ajaj, to byl zase nějaký profík. Asi chtěl ušetřit čas a peníze a tak práci odflákl. I ti naši tataři, co dělali elektriku nám, protáhli chráničku od antoníčku až do místnosti do podlahy. V domě ale už bez chrániček zase... Njn
fidorka
hodnocení

Jó taky jsem čekal že to protáhnou hezky v celku.. a ne to takhle na prase odfláknout a ještě mě zničit chraničku...

hodnocení

0x

Jak přívodní kabel? K čemu přívod? K vašemu elektroměru od distribučního rozváděče?

Ten by měl být chráněný (i před mechanickým poškozením) po celé délce, nejlépe v ocelové / pozink / nerez trubce.

Těch 10 cm je pro usnadnění černého odběru.

fidorka
hodnocení

Přívodní kabel z pilíře do RD. 4x10

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]