Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych vám položit otázku. V roce 2016 jsem si koupil PC; neměl jsem to na hry, ale dal jsem do toho zdroj gold standard, funguje stále dobře. Pak jsem dostal starší notebook (Toshiba Dual core Intel něco vyrobeno v roce 2009), kde je myslím napsána spotřeba 60W. Ale právě jsem si uvědomil, oni do těch mobilních zařízení nezapočítávají ztráty na tom adaptéru. Jelikož běžný adaptér je defakto jen trafo, takže oproti step down měničům je neefektivní. Tak by mě zajímalo pokud notebook má 60W spotřebu jaká je jeho skutečná spotřeba (P) včetně toho adaptéru? U svého PC jsem tak odhadoval maximálně 80W včetně LCD displaye, jenže jsem si taky neuvědomil, že i když uvádí třeba 21W (jak který monitor) při maximálním nasvícení (v reálu spíš tlumím podsvit), tak adaptér je taky externě, takže tam bude nějaká větší spotřeba než se uvádí na té krabičce toho počítače? Nebo ne? Čím se řídit? Tím na co je dimezovaný ten adaptér? Ale ten bude naddimenzovaný. A starý LCD monitor beng měl uvedenou spotřebu 19W, ale měl zdroj 220V přímo v sobě, ne externě.
To, comu hovorite "adapter" nie je trafo, ale spinany zdroj pracujuci s ucinnostou 90 a viac %
Ak vas zaujima realna spotreba, kupte si za par korun merac spotreby do zasuvky a budete mat vo veci jasno.
vlastně jsem ty krabičky nikdy nezkoumal, takže jsem zapomněl jak to vypadá, leží to vzadu za skříní.
Jedině změřit, ta spotřeba nikdy nebude to co je uvedeno na štítku, to je maximum. Když notebook spí tak to může být třeba 1 až 2 W, pokud je hibernovaný tak 0,5 W, podle kvality zdroje a notebooku i méně (Zase některé mohou mi trvali napájené USB porty kvůli nabíjení apod.).
Pomocí aplikace k změření můžeš a to velmi přesnému použít i elektroměr (hodiny), Budeš ale muset vypnout všechny ostatní spotřebiče a jističe: Tak ta aplikace momentálně není dostupná, ale jakákoliv aplikace která umí číst diodu a pomocí impulzů ti spočítá přesnou spotřebu.
Je to použitelné pouze do malé spotřeby, Ale zase je to velice přesné, protože z fakturačního měřidla, jinak ta dioda bliká tak rychle, že už to nejde rozpoznat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.