Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená Sby na displeji u pračky Zerowatt?

Od: pr odpovědí: 5 změna:

Mám pračku Zerowatt TOZ 262DE/1-S a na konci praní se mi na displeji zobrazi slovo End a někdy i Sby. Je to asi něco v angličtině kterou neznám a rád bych věděl co to znamená. To End mi internetové překládače překládají jako Konec, ale zajímá mne hlavně co znamená to Sby, protože to mi žáden překládač neumí přeložit. V návodu o tom není ani zmíňka. Není to pro mne nic důležitého, ale rád bych věděl co to znamená.

Co znamená Sby na displeji u pračky Zerowatt?
Co znamená Sby na displeji u pračky Zerowatt? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

6x

asi Sby = Stand By

Asi určitě *smich*

pr
hodnocení

A to asi Stand By je asi co? *co*

kdosi

Stand By = nepracuje to, ale není to ani úplně vypnuté a čeká to na příkazy.

namátkou třeba epet.cz/... - část řídící logiky je napájená a čeká na práci, některé části stroje jsou uspané a nebo vypnuté, aby to nežralo tolik, když to vlastně nedělá nic.

.

Normální start z Vypnuto - jsi doma a když někam chceš jet, tak zavoláš službu, tak někde najde taxikáře, vzbudí ho, nalije do něj kafe, posadí ho do jeho taxíku za volant, on nastartuje a přez celé město pro tebe dojede, kvůli zácpě mu to trvá půl hodiny. = Čekáš dlouho, než proběhne celá startovací sekvence, ale pokud nikam nechceš jet, neplatíš nic.

Normální běh - taxík přijel, moro běží, taxikář sedí za volantem. Řekneš "First National Bank", dojedete tam, vezmeš kulomet a jdeš vybrat prachy, motor běží (a pálí drahý benzín), taxikář sedí za volantem, vrátíš se a řekneš "úkryt", taxikář zařadí, šlápne na plyn a jedete ... = Nečekáš vůbec, ale platíš celou dobu i když se zrovna nejede.

Stand By - přijedeš taxíkem k milence, vystoupíš a jdeš nahoru, taxikář vypne motor, zamkne auto a sedne si naproti do kavárny, kde popíjí kafe a čte denní tisk. Když se s milenkou rozloučíš, přejdeš ulici do kavárny, zaplatíš kafe, řidič dopije, dojde k taxíku, odemkne nastartuje a můžete jet. = Trvá to sice trochu déle, ale zaplatíš jen pár kafí místo půl nádrže benzínu a čekáš jen pár minut. Blbé je, pokud odcházíš předčasně a ve spěchu, s jejím navrátivším se a běsnícím manželem v patách, pak je každá minuta neskutečně dlouhá ...

lmgify
hodnocení

2x

Standby = pohotovostní režim/stav ( Wiki)

Doslova "stand by"znamená "stůj blízko/vedle"(a buď připravený hned pomoci/posloužit").

doplněno 04.08.24 03:25:

V pohotovostním režimu je napájena jen nezbytná část elektroniky, aby se dala pračka lehce ovládat - mikrospínače ovládacího panelu vč. zapnutí/vypnutí (místo velkého skutečného vypínače na 230V), dále displej, hodiny, elektr.spínač zámku dveří, modernější pračky i WiFi/Bluetooth atd. Tento stav odebírá elektřinu. Spotřeba se liší podle zařízení od asi 0,1W (možná i méně) až klidně po 10W ! Pro úsporu energie vypněte pračku v době nepoužívání sítovým vypínačem, jestli ho má, nebo vytažením ze zásuvky.

doplněno 04.08.24 03:35:

Z informačního listu k danému výrobku:

1-S.pdf52.09 kB
Co znamená Sby na displeji u pračky Zerowatt? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]