Nejste přihlášen/a.
Za účelem přepisu vinylových gramodesek do PC si chci zhotovit přechodku cinch (gramo) - PC (USB vstup). Použiji originál USB prodlužku, kde jsem odstřihl "samici" a na tento konec zapojím dvojici cinch konektorů. Předpokládám, že dvojice barevných kablíků pro cinch konektory budou obvyklé červená - zelená a bílá - černá (resp. modrá). Kam ale zapojit pátý, stínicí, vodič USB kabelu?
Gratuluji k úspěšnému zničení USA kabelu. Pokud chcete dostat nahrávku do počítače, musí to probíhat dle následujícího:
Gramodeska (analogový signál) -> (před)zesilovač - > A/D (analogodigitální převodník) -> PC.
Vše toto zajistí libovolná zvuková karta v PC, na jejíž Line IN vstup (obvykle pro stereo jack 3.5) přivedete signál z gramofonu.
Je potřeba USB zvukovka, to se prodává zapár kaček (kolem stovky) i když ty lepší stojí nějaký ten tisíc (soundblaster x-fi stávala kolem dvou tisíc a měla příznivou recenzi i od jednoho skeptika, co zkritizuje všechno (a je alergický na audiofily), ale už se nějakou dobu neprodává).
Přímou redukci lze udělat do USB-C kde se využije alternativní funkce nějakých pinů (pokud ji daný port podporuje - v tom je totiž úžesný zmatek), ale neptejte se mě, jak přesně, s tímhle jsem opravdu neexperimentoval a neměl jsem to zapotřebí.
Každý PC snad má dneska interní zvukovku, ne vždy je úplně mizerná, tak bych začal s tím; vyzkoušet jak funguje, jestli stačí. Pokud ne, tak koupit USB zvukovku, nějakou lepší, protože kolík za 119 korun bude stejná šunka (spíš horší) jako to, co je na MB (i když já mám s vestavěnejma zvukovkama víceméně pozitivní zkušenosti, někdy to bývá tragedie).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.