Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechodka cinch - USB

Od: janvlcek odpovědí: 10 změna:

Za účelem přepisu vinylových gramodesek do PC si chci zhotovit přechodku cinch (gramo) - PC (USB vstup). Použiji originál USB prodlužku, kde jsem odstřihl "samici" a na tento konec zapojím dvojici cinch konektorů. Předpokládám, že dvojice barevných kablíků pro cinch konektory budou obvyklé červená - zelená a bílá - černá (resp. modrá). Kam ale zapojit pátý, stínicí, vodič USB kabelu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

14x

Gratuluji k úspěšnému zničení USA kabelu. Pokud chcete dostat nahrávku do počítače, musí to probíhat dle následujícího:

Gramodeska (analogový signál) -> (před)zesilovač - > A/D (analogodigitální převodník) -> PC.

Vše toto zajistí libovolná zvuková karta v PC, na jejíž Line IN vstup (obvykle pro stereo jack 3.5) přivedete signál z gramofonu.

re4zon
hodnocení

9x
Napad dobry, ale pekna blbost. Analogovy signal fakt neprevedes na digital odstrihnutim a napojenim konektoru. V pc mas urcite zvukovku se vstupem na mikrofon. Tak si kup kabel cinch-jack a nahravej pres to.

hodnocení

8x
To je asi jako kdyby hadice měla na jednom konci vidlici do zásuvky:) Ale vlastně taky tam teče proud :)

ml1
hodnocení

4x

Je potřeba USB zvukovka, to se prodává zapár kaček (kolem stovky) i když ty lepší stojí nějaký ten tisíc (soundblaster x-fi stávala kolem dvou tisíc a měla příznivou recenzi i od jednoho skeptika, co zkritizuje všechno (a je alergický na audiofily), ale už se nějakou dobu neprodává).

Přímou redukci lze udělat do USB-C kde se využije alternativní funkce nějakých pinů (pokud ji daný port podporuje - v tom je totiž úžesný zmatek), ale neptejte se mě, jak přesně, s tímhle jsem opravdu neexperimentoval a neměl jsem to zapotřebí.

Každý PC snad má dneska interní zvukovku, ne vždy je úplně mizerná, tak bych začal s tím; vyzkoušet jak funguje, jestli stačí. Pokud ne, tak koupit USB zvukovku, nějakou lepší, protože kolík za 119 korun bude stejná šunka (spíš horší) jako to, co je na MB (i když já mám s vestavěnejma zvukovkama víceméně pozitivní zkušenosti, někdy to bývá tragedie).

hodnocení

4x
Neinspirovaly tě ty různé lifehack videa, kde např někdo připájí usb kabel přímo na simku s tím, že je pak údajně v pc neomezený internet zdarma? To by mnohé vysvětlovalo.

jirib
hodnocení

3x
Můžete použít externí zvukovou kartu do USB...

halamus
hodnocení

2x

To už je dneska apríla?

hodnocení

2x
Stínění uzemnit, stačí strčit do pytlíku se 100g vlhké hlíny.
A teď vážně, děláte si z nás srandu, nebo kde jste na takový nesmysl přišel?
Možná to viděl u MacGyvera

hodnocení

0x

TVL, tak to je dost dobrej hipsterskej brutus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]