Nejste přihlášen/a.
S.M.A.R.T. je zjednodušeně technologie, kterou disk sám sebe kontroluje a ukládá výsledky. K jejich přečtení je potřeba program, který nainstalujete do počítače. Známé prgramy jsou psané pro Windows. Screen, který jste sem minule dala, vypadá jako z nějakého telefonu, který používá jiný systém. Nevím, jestli jsou čtečky psané také pro jiné systémy. Osobně bych se bál připojit mechanický disk jinam, než k USB A, který snese aspoň 0,5 A. I tak je to na něj dost. Raději s externím napájením.
myblueday.cz/...
Odpověď už jste dostala, CrystalDisk je šikovný nástroj. Jen doplním, ne všechny externí rámečky S.M.A.R.T. přenos podporují. Obecně již hotové externí disky mám zkušenost většinou přenos těchto dat mají, ale u skládaných (disk + rámeček) to je jak kdy. Já poslední roky kupuju Axagony, s nimi mám dobrou zkušenost, a aspoň ty co mi procházejí rukama to umí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.