Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku

Od: betty2156® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,nevíte někdo jak se kontroluje stav disku ,aby se poznalo že je něco špatně?četla jsem spoustu článků a jestli jsem to dobře pochopila tak je více programů které se stáhnou do počítače a ty udělají tu kontrolu?ale ani jedem jsem nenašla na tom obchodu s aplikacemi co jsou na počítači, ale všimla jsem si že windows nějaká kontrola před viry a tak mi zvládla zkontrolovat flešku,je to něco podobného?zkontroluje to ty disky stejně?děkuji moc za případné odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
CrystalDiskInfo
crystalmark.info/...
hodnocení

A co prosím znamenají ta čísla?vyfotila jsem to u všech a očíslovala protože jich mám 6 tak kdyby jste byli prosím tak hodní..
Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku
Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku #2
Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku #3
10.08.24 21:28
hodnocení

Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku #4
Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku #5
Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku #6

111®
30.07.24 14:44
hodnocení

4x

HD Tune

Z dovolenim doplnim adresu:-D
hdtune.com/...
hodnocení

Ten zbytek mi nešel dát tam pardon
Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku #7
Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku #8
Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku #9

hodnocení

0x

S.M.A.R.T. je zjednodušeně technologie, kterou disk sám sebe kontroluje a ukládá výsledky. K jejich přečtení je potřeba program, který nainstalujete do počítače. Známé prgramy jsou psané pro Windows. Screen, který jste sem minule dala, vypadá jako z nějakého telefonu, který používá jiný systém. Nevím, jestli jsou čtečky psané také pro jiné systémy. Osobně bych se bál připojit mechanický disk jinam, než k USB A, který snese aspoň 0,5 A. I tak je to na něj dost. Raději s externím napájením.
myblueday.cz/...

hodnocení

0x

Úplně stejně, jako na interním. Příslušné programy už vám kolegové doporučili.

ml1

Souhlasím jen s doplněním, že některé programy tyhle data z externích disků nečtou. Ale to, co tu bylo doporučováno, to snad by mělo fungovat.

Kromě toho v linuxu se dají tyhle věci zobrazit normálně ve správci disků (toho má i windows, ale SMART neukazuje). Ale předpokládám, že se bavíme o windows.

Jak udělat S.M.A.R.T. kontrolu na externím disku #10

thetruth
hodnocení

0x

Odpověď už jste dostala, CrystalDisk je šikovný nástroj. Jen doplním, ne všechny externí rámečky S.M.A.R.T. přenos podporují. Obecně již hotové externí disky mám zkušenost většinou přenos těchto dat mají, ale u skládaných (disk + rámeček) to je jak kdy. Já poslední roky kupuju Axagony, s nimi mám dobrou zkušenost, a aspoň ty co mi procházejí rukama to umí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]