Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijde mi že tu něco chybí

Od: militkejj odpovědí: 6 změna:
Zdravím, pár měsíců zpět jsem kupoval herní počítač z bazaru. Vše mi přišlo vpohodě ale jak jsem koukal na ostatní tak mi přišlo divné že jede pomaleji
Kouknul jsem se dovnitř a nalezl jsem něco co jsem ještě neviděl, ta měď či co to je, je odpojená v půlce !(viz foto)! poraďte mi jestli je to vpohodě
Notebook: Asus TUF Gaming F15 FX506LH

Přijde mi že tu něco chybí

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chladič je v pořádku, ramka jen jedna - chce to přidat.

Pomaleji může jet z více důvodů. Ten základ je provést tovární nastavení nebo čistou instalaci windows. Netuším disk - ten má taky vliv a kdo ví, jestli tam prodejce dal SSD nebo M.2 ... V každém případě - co myslíte tím "jede pomalu"?

doplněno 28.07.24 20:08:

mědí to určitě není...

jako první zkuste pročistit disk - pr.tl. myši na "C", vlastnosti - obecné - vyčištění disku - vyčistit systémové soubory

Pak se mrkněte do Správce zařízení - jestli tam nechybí ovladač, případně jestli funguje dedikovaná grafika. Dost možná je upečená a jede to jen na grafický čip procesoru.

militkejj
hodnocení

Příklad hraji Eurotruck Simulator 2 a jede mnohem hůř než ostatním se stejnými specifikacemi
Dle fotky jak jsem přidal tak si myslím že to je tou nespojenou mědí
Jinak Ramky plánuju přidat a dát nové a větší SSD

A jelo to předtím líp nebo to prostě srovnáte s někým jiným? Srovnáváte to s úplně stejným notebookem nebo ne? Stejné nastavení všeho.. Správně vše nastavit není jen tak..

kmet
hodnocení

0x

Info k tomu podezřelému zakončení / nespojení mědi zde (wikipedia).

militkejj
28.07.24 20:05
hodnocení

Díky

hodnocení

0x

Nic v půlce není odpojeného. Jsou to chladící trubky, tzv. heatpipes, tepelná trubice. Ta dlouhá tlustější jde od procesoru na jeho chladič (to je to "turbo") a ta druhá tenčí chladí patrně grafický čip, to je ta měděná destička. Nebo je to procesor a ta spodní deska je grafika, nevím.

Jedná se o hermeticky uzavřenou trubici, ve které je pracovní látka (voda, alkohol, propanbutan, freon apod.). Budeme-li jeden konec ohřívat a na druhý umístíme chladič, začne se pracovní médium odpařovat. V důsledku toho roste tlak. Na chlazeném konci páry kondenzují a předávají tak teplo, které bylo spotřebováno k odpaření. Kondenzát teče, nebo vzlíná zpět a tak to jde stále dokola.

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]