Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Námraza na zadní stěně lednice

Od: jirinka odpovědí: 6 změna:
Mám starší lednici a udělala silnou námrazu na zadní stěně. Rozmrazila jsem ji a po 4 hodinách se námraza dělá pomalu znovu...
Je lepší už koupit novou?diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejspíš zůstaly nedovřené dveře. Když jste lednici rozmrazovala, tak se uvnitř zvýšila teplota a dostal se do ní vlhký vzduch. Z něj se tvoří námraza. Než se vnitřek vychladí tak, že kompresor bude pracovat jen krátkou dobu, aby mohlo fungovat automatické rozmrazování, může v tomto počasí trvat 1 - 2 dny. Chybou by bylo, kdyby kompresor nevypínal vůbec.

hodnocení

0x

Model lednice? Nebo je to tajemství?

jirinka
hodnocení

Bosch ksv28320

hodnocení

0x
Novou lednicí si nemusíte pomoct. Mně tohle v jednom místě dělá lednice odnova. "Vyřeśil" jsem to vlepením polystyrenu cca 20x30x15 na problematické místo. Provozuji to takto cca pátým rokem. Jednou ročně polystyren měním.
Teď jsou horka, lednice musí víc mrazit, tak je to na to namrzání náchylnější. Chce to, aby v tom místě nebylo moc narvaných věí.cExistují i pohlvovače vlhkosti do lednice.
Ten polystyren podle me výrazně zhorší účinnost, odizoluje nežádoucím způsobem právě to místo (výparník) kudy chladnička chladí... Ta namraza vede teplo (vlastně zimu) líp a znamená menší zlo. Zkusil bych změřit denní spotřebu s tím polystyrenem.

Absurdní. Zakázal jste jí chladit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]