Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr jehly do gramofonu - Sanyo ST-WW3J

Od: zoe odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

mám docela starou věž s gramofonem. Jedná se o Sanyo ST-WW3J. Potřebovala bych vyměnit jehlu, ale netuším jakou na tento gramofon použít. Nemáte někdo ještě tento gramofon nebo se celkově v gramofonech vyznáte, že byste mi dokázali poradit? :)

Děkuji předem

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ono není o to se v gramofonech vyznat. Ale problém je, že o té věži (asi DCX11) ani o tom gramofonu STWW3J se na Internetu nedají najít žádné technické údaje - pro případ náhrady přenosky jinou je zapotřebí vědět jaký systém je tam aktuálně. Našel jsem jenom servisní manuál kde moc specifikací není.

Podle mne vidím dvě možnosti:

1) google najde tři anglické obchody které náhradní jehly nabízejí, cena mezi 10 a 15 librama.

2) obrátil bych se na specializované prodejny hifi techniky, ve větších městech existují. Předpokládám, že tam jsou i technici kteří by po prohlédnutí dokumentace (nebo celého přístroje) byli schopni navrhnout eventuelní náhradu. Gramofon je jemná mechanika a bez patřičných znalostí bych se do nějakých laických zásahů nepouštěl (odměnou by mohly být například zničené desky). Také by mohli znát kanál pro objednání hrotu (jehly) eventuelně by mohli mít nějaké ne-internetové přehledy kompatibilních produktů. Například v Brně vím o dvou takových obchodech, ale možná je ještě další.

V té souvislosti se mi zdá zajímavá nabídka pražské firmy phono.cz, která nabízí kontrolu a servis gramofonů - viz phono.cz/...
Pokud byste si chtěl u nich hrot nechat zkontrolovat, tak bych přenosku nevyšroubovával (pokud není uchycena nějak přesně bez šroubků) a jen opatrně vytáhl držák hrotu.

zoe
Dobrý den,
moc děkuji za rozsáhlou odpověď. Budu se řídit radami a vyzkouším co budu moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]