Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokoloběžka- baterie

Od: winki® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den přátelé.

Koupil jsem si koloběžku Kugo Kukirin 5m Pro. Má baterii o kapacitě 20 Ah 48 V. Dá se říci že je vše jak má být ale při moji váze ( 95 kg) se mi zdá do kopce trochu zadýchaná a i dojezd je kratší.

A teď moje otázka. Mohu zaměnit tuto baterii 20 Ah 48 V za baterii 40 nebo 60Ah 48V. Neodpálím tím elektroniku?

Děkuji za rozumné odpovědi.

Winki

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Baterii zaměnit můžete, podstatné je těch 48V. Ovšem tou výměnou za baterii s větší kapacitou prodloužíte dojezd, výkon nijak neovlivníte. A bude se déle nabíjet.

On se v tomto případě nejspíš mírně zlepší i výkon, protože bateriím při maximálním odběru nebude tolik klesat napětí, samozřejmě za předpokladu, že budou použity kvalitnější články, případně jich bude víc v paralelním spojení - což by ale asi zvětšilo rozměry baterie, nechce se mi věřit, že by se dvojnásobná kapacita vešla do stejně velkého boxu. Nutno zkontrolovat kompatibilitu baterky.

hodnocení

Děkuji za Vači odpověď a koukám že tomu rozumíte. Objednal jsem baterii na alliexpresu se stejnou kapacitou tedy 48 v a 20 Ah. Chci se vás ještě zeptat. Můžu ty baterie zapojit paralelně? Koukám že prodávají jakýsi swich do kterého se baterie propojí a s jedním vývodem. Nejsem znalec -tak ho mám koupit? Dík Winki.

riva

Paralelně? Jo, ale před prvním spojením zajistit, aby byly stejně nabité (měly stejné výstupní napětí). Jinak by mezi nimi tekl vyrovnávací proud, který by mohl být i vyšší než BMS v baterii dovolí a baterii by odpojilo.

hodnocení

3x

Aku hmotnost maju sucasne aku? Navysenim kapacity na dvoj alebo trojnasobok zvysite zhruba v rovnakom pomere aj hmotnost a ten isty motor s tym istym vykonom bude hore kopcom tahat vas (95 kg) + kolobezku + tazsie aku. Takze dojazd bude urcite lepsi, ale akceleracia na rovine a najma hore kopcom sa zhorsia, rovnako ako sa zvysi brzdna draha.

hodnocení

1x
A vám se tam akumulátor o 3x větší kapacitě vleze? (Nemluvě o ceně.) Potkal jsem na netu jen přídavnou baterii do této koloběžky.
Při plně nabité baterii zvýšení výkonu při zvýšené kapacitě prakticky nepocítíte a akcelerace kvůli vyšší hmotnosti i mírně poklesne. Ale po nějakých ujetých km, kdy se vám stávající akumulátor blíží vybití a s klesajícím napětím klesá i výkon, tak tam samozřejmě s větší kapacitou ještě nedojde k takovému vybití a napětí i výkon tak bude po delší dobu vyšší.
hodnocení

A můžu vědět kde jste tu přídavnou bateri našel?

Tady. Ale detaily jsem nezkoumal. Vypadá to spíš na nějaký univerzální pack.

citylion.pl/...

kenav
hodnocení

0x

A co takhle baterce do kopce trochu pomoct aby si se taky trochu zadejchal,předpokládám že nejsi nějak limitován když sis koupil kolobezku.

hodnocení

Np budiž. Psal jsem o rozumné odpovědI. Je mi 73 let a jsem po operaci kolena. Proto mi to špatně šlape do kopce. Spokojen kenav?

halamus

Jen málo rádců má funkční křišťálovou kouli, takže nepoznají, zda odpovídají zdravému línémi jinochovi, nebo seniorovi se zdravotními problémy.

Křišťálové koule netřeba, pán se neptal jak koloběžce fyzicky pomoci, což mimochodem je na elektrokoloběžce nesmysl, ale na parametry baterky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]