Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj AUL 310

Od: jojobend odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,poprosím znalé o radu,chtěl jsem uvedený zdroj použít pro vyzkoušení střídače Siton 210 a tohle se mi po zapnutí stalo.Konkrétně levý kanál.Neví prosím někdo kde hledat problém?Pojistky se zdají ok.Děkuji všem.
Zdroj AUL 310

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jaký byl váš postup? Při zkoušení... 36V a 2A to není moc; i třeba 2x36V... pro vstup Siton
ebastlirna.cz/...
jojobend
hodnocení

Pro nonek.
Zdravím,nastavil jsem na zdroji 35V,proud 2A,tedy alespon si to myslím,zdroj jsem vypnul,připojil jsem siton,zapnul jsem zdroj a tohle se mi stalo.Nemáte prosím povědomí,kde hledat?Děkuji

trtr
hodnocení

2x

Zravím, zkusil bych Killeroze (případě pana Bekra), viz YT kanál, borec toho ví o elektru spoustu. První ede sice svářečky, ale oživí, kde co. Druhý valí taky elektro, kdyby vše selhalo, tak Ampérák to jistí.:)

hodnocení

2x
Problém hledejte v životnosti součástek, například kondenzátorů.

host
hodnocení

2x

Co se stalo? Píšete "tohle"a na fotografii skoro nic není vidět. Něco přestalo fungovat, nebo něco shořelo?

Pokud hledáte schéma, Siton 210 je na webu i s popisem i s použitím pro ohřev vody v bojleru.

Pokud hledáte chybu v AUL310 ZPA Košíře, podívejte se do návodu. Zkuste popsat, jak jste zdroj připojil, co jste nastavil, atd. Pokus Siton vyžaduje přesně symetrické napětí, asi jste měl také přesně nastavené napětí na zdroje. Ostatně zdroj je jištěný, má elektronickou pojistku bránící překročení odběru proudu, při kterém napětí v mezním proudu, kdy začne zabírat elektrinická pojistka, klesá skoro k nule

host

V kapitole 5.1.: Zdroje jsou automaticky jištěny proti proudovému přetížení a zkratu. Odebíraný proudze zdroje je snímán na bočníku R43, R56,. Při překročení hodnoty proudu nastavené R63 začne se zesilovač zavírat a rozsvítí se signálka přetížení (umístěná mezi výstupy a svorkami zdroje), spínaná tranzistory V20, V18. Po odlehčení zdroje signálka zhasne. atd...

jojobend
hodnocení

Pro hosta.
Děkuji,právě,že svítí souběžně zelená i červená ledka,u kanálu vpravo svítí pouze zelená a regulace normálně funguje.U kanálu vpravo nejde nastavit ani napětí,ani proud.
host

Pokud se někdo bude chtít pustit do opravy zdroje, s výhodou použije porovnávní dobrého kanálu s nesprávně fungujícím. Ale laik by se do opravy pouštět neměl, nadělá víc škody než užitku.

To samé s pokusem o testování měniče. Dobře jištěný zdroj a s velkým rozmyslem a s nějakým odborníkem po ruce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]