Dobrý den, potřeboval bych vyřešit situaci, kdy hodně zesílený zvuk televize (pán špatně slyší) v domově důchodců je slyšet i v jiných pokojích. Stavební úpravy nejsou možné, televize musí zůstat na místě u zdi kvůli bezpečnosti a úklidu. Mezi TV a hlavou postele je cca 5 metrů. V úvahu připadá nějaký dodatečný reproduktor, který by pán mohl mít blíže u postele. Musí to být technicky spolehlivé a jednoduché, pán si nedokáže nic nastavovat. Napadá vás někoho řešení? TV budeme teprve kupovat. Není potřeba nějaký luxus, stačí něco obyčejného. Co třeba toto? datart.cz/... datart.cz/... Představuji si to tak, že se na začátku spáruje TV a reproduktor přes bluetooth a hotovo - dál už nebude nic potřeba řešit. Ovládání hlasitosti bude fungovat přes ovladač TV nebo ručně na reproduktoru. Je to prosím tak? Případně nějaký další nápad? Děkuji.
Co bezdrátová sluchátka. Když je možnost BT tak je to možná lepší, já třeba mám klasická rádiová (asi tato gme.cz/... ) a ta dosáhnou nejen po bytě, ale i dvě patra po schodech. BT dost blbě prochází i zdí (do sousedního pokoje). V daném případě je to celkem jedno.
Nastavení BT je trochu složitější, ale to se jednou nastaví a pak to funguje teoreticky na věky. Nevím jak u televize, jestli je to stejné jako u počítače nebo telefonu - tam ovládání hlasitosti na sluchátkách je jako když se ovládá na tom přístroji. Je to příšerný, radši mám potenciometr na těch rádiových. Jo a důležité je tlačítko MUTE (obzvlášť při sledování televize) aby byla možnost včas vypnout zvuk, než se rozeřvou reklamy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.