Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se toto použít na odpájení smd součástek?

Od: asasin odpovědí: 8 změna:

Dá se tato pistola použít na odpájení smd součástek jako osmivývodové součástky v pouzdru dip, so8, tranzistory v pouzdru sot23? Viděl jsem tam ještě jednu podobnou a u toho průměru trysky bylo 13 mm. Není to moc velký? Tato má uveden P=1200W a to mi přijde optimálnější pro 16A hliníkové rozvody. A taky aby mi to právě neodpájelo ty okolní součástky, protože ten průměr mi přijde hodně velký. Jaký průměr trysky mám hledat?

temu.com/...

doplněno 18.07.24 14:08:

A co tato? temu.com/...

Vážně.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

*haha* To si děláte srandu, že jo? Budete letovat okapy ;)?

Nebo to snad myslíte vážně? *ee*

doplněno 18.07.24 13:53:

...no jo, skoro jsem zapomněl, že jsou prázdniny. *frajer*

kenav

Na odpajeni?Dá ale pouze jednou*zmateny*.

asasin
hodnocení

no já dával hledat tu pájecí stanici ale našlo to jen tu s pájkou (cca 1000 a 1200 kč) a pájku už mám a nepotřebuju.

jaký by měla mít příkon/výkon?

asasin
hodnocení

A co tato? Myslím to vážně. Smrtelně.

temu.com/...

kdosi
hodnocení

2x

To první se sice použít v naprosto největší nouzi nějak dá, pokud s tím opravdu umíte, máte praxi a víte co děláte (což u vás neplatí), ale pak byste to skutečně nepoužil, pokud by byla jakákoli jiná možnost (a nejspíš by byla).

(I když občas lidi z hecu dělají hrozné hovadiny *zed* - micro-corner.gilhad.cz/... - doma to raději nezkoušejte *smich*)

To druhé se rozumně použít dá, navíc jsou k tomu i speciální nástavce na konkrétní typy chipů, kde to fouká jen na nožičky a tím to okolo nehřeje až tak moc.

Že to druhé stojí víc je tím, že se to dá použít i na elektroniku, nejen na opalování laku ze starých futer *smich*

asasin
hodnocení

Páječka tam stojí tři stovky, když chtěj fakt hodně vydělat tak sedm. Takže to je tím železem.

kdosi

Dá se tam koupit lacino, ale když jsem hledal rozumnou páječku, tak tohle aliexpress.com/... za CZK 1,362.78 bylo co jsem považoval za "už rozumné"(plus jsem dokoupil spoustu hrotů) a skutečně mě to přijemně překvapilo, ale tohle je tak asi základ, pod který byl já osobně nešel. I když zvládnu dost i s horším vybavením, tak to pohodlí a přesnost je někde zcela jinde. (Ano mám doma jěště několik různých nižších páječek jiných firem a modelů a léta jsem je používal. Ale ...)

Na odpájení SMD mám doma dedikovanou horkovzdušnou stanici ještě kdysi z GME za několik tisíc (nějaká Smd Rework Station 850 Hot Air - podobných jsou mraky), sundávat s tím součástky jde snadno, znovu pájet už hůř).

A na odpájení klasických součástek (nohy skrz díru) se mi osvědčilo tohle mix.gilhad.cz/... za 128,- Kč

asasin
hodnocení

Jo ta ohřívačka a odsávačka v jednom bude dobrá, taková levná hned bych ji bral. Uložím do záložek a snad na to nezapomenu. A mikroskop bych koupil, viděl jsem na temu za 800 kč. Bohatě by mi stačilo. Ale už mi nevyšly peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]